Decizie de ultima oră de la ANAF cu privire la declarația UNICĂ

10 Ianuarie 2019

ANAF a publicat joi Declaraţia Unică pe care trebuie să o completeze contribuabilii în anul 2019, document care se depune din acest an numai în format electronic, până la data de 15 martie. 

ANAF a publicat, joi, proiectele de ordin pentru aprobarea procedurii privind depunerea Declarației unice și a Declarației 230, prin care românii pot dona către organizațiile non-guvernamentale (ONG-uri). Termenul de depunere a declarațiilor este 15 martie.

Declaraţia Unică este utilizată de persoanele fizice pentru declararea impozitului pe venit şi a contribuţiilor sociale datorate atât pentru veniturile realizate în anul 2018, cât şi pentru veniturile estimate a se realiza în anul 2019.

"Declarația se completează și se depune de către persoanele fizice care realizează, individual sau într-o formă de asociere, venituri/pierderi din România sau/și din străinătate, care datorează impozit pe venit și contribuții sociale obligatorii, potrivit prevederilor Codului fiscal.

Declarația se completează și se depune și de către persoanele fizice care nu realizează venituri și care optează pentru plată contribuției de asigurări sociale de sănătate.Declarația se depune până la data de 15 martie 2019, inclusiv, de către persoanele fizice", se arată în proiectul privind Declarația unică, potrivit Ziare.com.

În document se precizează că persoanele fizice au obligația:

- declarării impozitului pe veniturile realizate din România sau/și din străinătate în anul 2018;
- declarării impozitului pe venitul estimat/normă de venit a se realiza din România în anul 2019;
- declarării venitului estimat pentru încadrarea că plătitor de contribuții sociale pentru anul 2019 și, după caz, a declarării contribuțiilor sociale datorate în anul fiscal 2018.

DETALII AICI

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?