Decizie crucială în justiție pentru Sebastian Ghiță. "Totul de la zero"

6 Noiembrie 2019
Sebastian Ghiță
Sebastian Ghiță

Soarta procesului în care este vizat Sebastian Ghiță a fost decisă astăzi de Instanța Supremă. Magistrații urmau să anunțe dacă judecata va fi reluată de la zero sau procesul va fi suspendat, după decizia CCR pe tema completurilor de trei judecători.

Sebastian Ghiță este acuzat de procurorii DNA de dare de mită. În primă instanță, fostul parlamentar a fost achitat.

Instanța Supremă a decis să nu sesizeze Curtea de Jutiție a UE, astfel încât achitarea în primă instanță se anulează și procesul de reia de la zero, informează Realitatea Plus.

Totul a pornit de la decizia luată de la CCR privind completurile de 3 judecători de la Curtea Supremă. Conform acestei decizii, completurile trebuie să fie specializate, iar toate aceste procese trebuie reluate de la zero.

Pentru a evita acest lucru, în unele procese judecătorii de la ICCJ au decis sesizarea CJUE, pentru ca magistrații europeni să spună dacă decizia CCR trebuie aplicată. S-a întâmplat asta în dosarul lui Darius Vâlcov, în care fostul consilier al ex-premierului Dăncilă fusese condamnat la 8 ani cu executare la instanța de fond.Aceeași cerere fost pusă în discuție și în procesul lui Sebastian Ghiță, iar judecătorii au respins astăzi sesizarea CJUE.

Fostul parlamentar este acuzat că i-a dat o casă fostului primar din Ploiești, Iulian Bădescu, în schimbul susținerii financiare a unui club sportiv. Avocații lui Ghiță au obiectat și au cerut reluarea procesului de la zero, iar decizia de azi de la Curtea Supremă a făcut lumină în caz.

Rămâne de văzut dacă este o veste bună sau nu pentru Sebastian Ghiță.Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Romeo
06 Nov 21:06
Ghita,Ghita,tu ai bani la CEC,
Da si mie,da-mi ca sa petrec
Cu fata primarului si a secretarului
si cu deputata statului
Răspunde
0 0
Jupanu
06 Nov 16:44
Și uite așa cu ajutorul CCR acest proces se reia de la ”zero” . La primul proces care asa ținut pe parcursul a 9 ani ,urmeaza al 2 lea proces care probabil va ține tot atât. In final cazul se prescrie și hoțul devine preafericit .
Răspunde
0 0
Ciuma ridicola !!!
06 Nov 10:50
Datorita ''softurilor'' acestui distins analfabet, romania e cu ani lumina in urma tarilor civilizate ...
Răspunde
0 0
johnneil
06 Nov 10:37
Poate face orice in acest dosar. Ghita nu va fi extradat de Serbia. Oricand poate fugi in Rusia.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?