Decizia Guvernului pentru cei care vor divorța la primărie. Edilii pot majora taxa

18 Februarie 2015

Persoanele care divorţează pe cale administrativă, la primărie, vor putea plăti mai mult de anul viitor, Guvernul urmând să ridice până la 750 lei limita în care taxa percepută de primari poate fi majorată peste suma standard, scrie Mediafax.

Procedura de divorţ pe cale administrativă poate fi folosită de către soţii care nu au copii şi presupune depunerea unei cereri la ofiţerul de stare civilă de la primăria care are în păstrare actul de căsătorie sau pe raza căreia se află ultima locuinţă comună a soţilor.

Conform legii, pentru această procedură trebuie achitată o taxă standard de 500 lei, care poate fi majorată de primărie cu cel mult 20%.

Prin noul Cod Fiscal, prevăzut să fie aplicat de anul viitor, Guvernul va ridica însă această limită, de la 20% la 50%.

 

Taxa reprezintă venit la bugetul local.Mai multe pe Mediafax

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Margu Ana Cristina
19 Feb 14:09
Divorțul cu cele mai mici costuri, cel mai elegant și care aigură confidențialitate și menținerea unei relații cordiale pentru viitor, fiind esențial pentru cuplurile care au copiii, poate avea loc prin procedura medierii.Astfel, în afară de onorariul mediatorului, care este negociabil și se achită în mod egal de ambii soți ( în jur de 300-400 de lei sau chiar mai puțin ) , se mai achită doar o taxă de timbru de 20 de lei.
Răspunde
11 0
VASUIANU mILICA
18 Feb 16:33
Guvernul,sa inceteze cu majorari de taxe,sa inceapa sa de-a legi de redobindirea a tot ceea ce sa furat,confiscarea averilor,si la puscarie cu toti cei ce au subminat economia tårii,dupa toate acestea
sa aiba curajul sa reprezinte poporul,atita timp cit nu-l reprezinta sa se desfiinteze, sa plece sa ia drumul surghinului.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?