Decizia de ultimă oră care anunță o schimbare dramatică în Coreea de Nord

6 Noiembrie 2018
Kim Jong-un face pași spre cultul personalității
Kim Jong-un face pași spre cultul personalității
Kim Jong-un face pași spre cultul personalității Kim Jong-un face pași spre cultul personalității

Coreea de Nord a dezvelit primul portret oficial al lui Kim Jong-un, un posibil semn că liderul de la Phenian devine obiectul cultului personalității, notează BBC News.

Portretele predecesorilor lui Kim Jong-un împânzesc țara, dar, până acum, niciun tablou cu actualul lider nu a fost afișat în mod oficial. S-a întâmplat în timpul vizitei la Phenian a președintelui Cubei.

Până acum, singurele ilustrații de acest gen au fost poze ale liderului nord-coreean, nu picturi.

Tabloul uriaș afișat acum îl arată pe Kim Jong-un zâmbind, îmbrăcat într-un costum în stil occidental, cu cravată cu tot.

”Faptul că un tablou pictat al lui Kim Jong-un a apărut în acest stil este un semnal puternic că regimul ar putea face pași spre instituirea unui cult al personalității pentru lider”, a explicat Oliver Hotham, un analist al NK News, pentru BBC.Stilul portretului este atât de asemănător cu figurile omniprezente ale foștilor lideri încât nord-coreenii vor înțelege cu siguranță simbolismul mișcării, a mai explicat acesta.

De când a preluat puterea, în 2011, Kim Jong-un a fost prezentat mai degrabă ca un succesor, decât ca un egal al foștilor lideri. Acum, acest lucru ar putea să se schimbe.

Deocamdată, portretul a fost afișat doar cu ocazia vizitei lui Miguel Díaz-Cane la Phenian. Este neclar dacă autoritățile vor oferi picturii uriașe un loc definitiv, public.

 

 

 

 

 

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?