Adio negociere! Portiţa de scăpare în cazul amenzii radar s-a închis

5 Aprilie 2018

Portiţa de scăpare în cazul amenzii radar s-a închis, prin decizie a magistraţlori Înaltei Curți de Casație și Justiție. 

Aceştia au decis că marja de eroare tehnică a aparatelor radar pe care le foloseşte Poliția Rutieră nu va mai fi luată în calcul la stabilirea vitezei șoferului contravenient, scrie Libertatea.

Astfel, valoarea înregistrată de radar este literă de lege, cum s-ar spuhne şi ea nu mai poate fi ajustată, în favoarea şoferului, prin scăderea marjei de eroare a aparatului, care este de +/- 3 km/h la viteze de până la 100 km/h şi de +/- 3% în cazul vitezelor de peste 100 km/h, în cazul radarelor aflate pe autoturisme staţionate.

Dacă aparatul radar e montat pe o mașină aflată în mișcare, marja de eroare era de 4 km/h la viteze de până la 100 km/h şi de +/- 4% din valoarea vitezei înregistrate în cazul vitezelor de peste 100 km/h, potrivit Libertatea.

Decizia Instanței Supreme este pronunțată, însă nu este aplicabilă încă, dat fiind că aceasta nu a fost publicată în Monitorul Oficial.

Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?