Decât angajaţi, mai bine şomeri: "Mă distrez. Voi avea timp să lucrez o viaţă întreagă"

7 August 2017
Tinerii preferă să intre în şomaj
Tinerii preferă să intre în şomaj
FOTO: cugetliber.ro

Sute de absolvenţi de liceu îngroaşă rândurile şomerilor din România. Tinerii sunt de părere că mai bine se distrează decât să muncească.

Numai la Constanţa 500 de tineri s-au înscris în evidențele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) pentru a primi de la stat indemnizația de șomaj.

„De ce să mă agit cu munca în această perioadă, când pot mai bine să stau pe plajă, pe şezlong şi să mă distrez. După ce trece această perioadă de jumătate de an, voi mai vedea ce fac, dar până atunci nici nu mă gândesc la aşa ceva”, a declarat George M., proaspăt absolvent de liceu, citat de cugetliber.ro

În această situaţie se află şi fostul său coleg de bancă, Ovidiu S., care nu a fost interesat nici să dea la vreo facultate, dar nici să se angajeze. „Vara trece repede şi dacă m-aş fi angajat la vreo terasă sau ca beach boy aş fi lucrat de dimineaţă până seara şi nu aş mai fi avut timp de nimic. Mai bine mă distrez acum. Sunt sigur că voi avea timp să şi lucrez, o viaţă întreagă”, a comentat tânărul.

În cazul absolvenţilor instituţiilor de învăţământ şi absolvenţii şcolilor speciale, în vârstă de minimum 16 ani, înregistraţi la AJOFM, în situaţia în care se angajează cu program normal de lucru, pentru o perioadă mai mare de 12 luni, aceştia beneficiază, din bugetul asigurărilor pentru şomaj, de o primă de încadrare în cuantum de 500 lei. 

Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?