Dealurile din împrejurimile Clujului sunt perfecte pentru parapantă

10 Septembrie 2009
Foto: RTV
Foto: RTV
Spirit de aventură, adrenalină, nervi de oţel şi, de ce nu, o doză de nebunie. Nimic din toate acestea nu trebuie să vă lipsească dacă vreţi să zburaţi cu ... parapanta. Mulţi dintre cei care practică acest sport susţin că o asemenea experienţă nu poate fi descrisă în cuvinte. Trebuie doar încercată.

Există oameni pentru care senzaţiile tari sunt un stil de viaţă. Oameni care preferă să-şi piardă capul în nori, în loc să păstreze siguranţa de pe pământ. Aceştia simt că trăiesc cu adevărat, doar acolo sus, la înălţime.

Am ales să va prezentăm un alt stil de zbor. Dacă majoritatea dintre noi alegem să ne ridicăm în văzduh cu ajutorul avioanelor, de această dată dăm siguranţa aparatelor de zbor pe nebunia parapantei.

Cel care ne iniţiază în tainele zborului cu parapanta este Babacu'. Un instructor cu peste 30 de ani de experienţă în aviaţie, care nu se ridică niciodată de la sol dacă nu e sigur că a primit şi acordul vântului.

Dealurile din împrejurimile Clujului sunt locuri perfecte pentru un zbor cu parpanta. Aici, vântul este ideal pentru zbor. Asistăm la o lecţie a maestrului Babacu' în faţa elevilor şcolii de zbor.Încurajaţi de îndrăzneala elevilor, ne pregătim şi noi să ne ridicăm în văzduh.

Auzisem tot fel de poveşti despre cum e să zbori cu parapanta. Însă până nu ajungi acolo, deasupra tuturor, nu ai cum să ştii ce ce simţi. E ca şi cum ţi s-ar face brusc o injecţie cu adrenalină.

Ne-am lăsat purtaţi de curenţii de aer susţinuţi doar de o aripă cu sfori şi stăpâni pe nimic.

Abia într-un târziu ne-am dat seama că şi timpul a zburat în tandem cu noi. Abia atunci ne-a mai relaxat şi am simţit cum bătăile inimii se mai domolesc. Zborul cu parapanta este un microb care te prinde, o experienţă fascinantă pe care vrei să o retrăieşti iar şi iar.

Subiecte pe aceeași temăSursă: Realitatea TV

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?