De ce trebuie să speli un avocado?

10 Ianuarie 2019
Dieta cu avocado 
Dieta cu avocado 

Fructul de avocado se numără printre alimentele preferate ale oamenilor. Dar știai că trebuie să îl speli înainte de a-l curăța?

Acesta este sfatul specialiștilor, care au constatat că agenții patogeni pot fi transmiși de la coajă la pulpa comestibilă din interior, atunci când cureți fructul. Iată ce se întâmplă dacă nu speli fructul de avocado înainte de a-l curăța și tăia!

Ce se întâmplă dacă nu speli bine fructul de avocado înainte de a-l curăța?

Ca parte a unei inițiative de a împiedica mâncarea contaminată să ajungă la consumatori, specialiștii din Statele Unite au colectat mai mult de 1.500 de probe de avocado pe o perioadă de 18 luni, între 2014 și 2016, pentru a determina prevalența a două tipuri de bacterii care pot provoca infecții potențial grave - salmonella și listeria monocytogenes.
 
Aproximativ 70% dintre probele de avocado colectate au fost importate în țară, în timp ce restul au fost cultivate intern. Specialiștii au testat prevalența salmonellei și a listeriei pe coaja fructului de avocado, precum și pe pulpă, adică partea comestibilă a fructelor. Rezultatele au arătat că 12 din 1615 de eșantioane (0,74%) conțineau salmonella pe coajă. Specialiștii au testat, de asemenea, 361 de probe de avocado pentru listeria monocytogenes pe coajă, găsind agentul patogen la 64 sau 17,73% dintre fructe. Au testat apoi 1.254 de fructe de avocado pentru listeria din pulpă, toate fructele importate (3 la număr) conținând bacteria.
 
 


Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?