De ce se tem românii din străinătate să se înregistreze pentru alegeri

14 August 2019
Votul în diaspora, reglementat
Votul în diaspora, reglementat

Românii din diaspora se tem să se înregistreze ca alegători în străinătate, pe site-ul Autorității Electorale Permanente (AEP), pentru a vota prin corespondență, scrie PressOne.

Publicația citată a discutat cu români membri în comunități online din străinătate și cu administratori de pagini ale diasporei și toți au transmis același lucru: românilor le este frica de faptul că, odată completate datele personale în formularul on-line dedicat alegerilor prezidențiale, sunt pasibili de dubla impozitare a veniturilor, atât în țara de reședință, cât și în România.
 
 Reprezentanți ai AEP au declarat pentru PressOne că există mai multe solicitări adresate instituției în care li se cer clarificări ale acestei situații și că îngrijorarea românilor că ar putea fi umăriți de ANAF este unul dintre motivele care ar putea pune în pericol aplicarea legii votului prin corespondență.


Peste 10.000 de români din diaspora s-au înregistrat online pe portalul www.votstrainatate.ro, lansat în 28 iulie, iar mai mult de jumătate dintre ei vor să își exprime opțiunea la o secție de votare. 

Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Dinca Vasile
14 Aug 20:35
Daca ii interesa Romania, munceau in Romania! Ei nu aduc nici un venit Romaniei! E adevarat ca nici nu avem sa le oferim locuri de munca platite ca in vest! Multi dintre ei lucreaza in agricultura, de ce nu lucreaza si in Romania? Le e rusine? Pentru Romania ar trerbui sa voteze cei care aduc venit in Romania! Ei o fac numai pentru ei! Ei aduc bunastare tărilor in care lucrează. Sa voteze acolo!
Răspunde
0 0
Se taie susrs manipulării,bre ?
14 Aug 12:04
Păi statul il intreținem noi ,cu impozite si sdemii de taxe,emigranții doar ne aleg alesii vestului imprietenit cu guvernul meu.Oricum e o aberație ,ca impozitul se plăteste la sursă,or emigranții nu sunt impozabili,ca surse.Eu cred că nu se inscriu,pentru că nu au ordin ,cum s-ar mai manipula ?
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?