De ce nu sunt femei pe bancnotele româneşti?

16 Aprilie 2018
De ce nu sunt femei pe bancnotele româneşti?
De ce nu sunt femei pe bancnotele româneşti?

Este intrebarea pe care o ridica Janina Nectara, intr-o petitie online adresata Guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu.

Janina Nectara, jurnalist de moda, a fondat o comunitate online, www.FemeiPeBancnote.ro, care isi propune sa stranga cat mai multe semnaturi, pentru sustinerea celui mai puternic mesaj al deceniului. Acela ca o femeie merita sa ajunga pe o bancnota!

"Banul -obiectul cel mai uzitat în viața de toate zilele- trimite un puternic mesaj subliminal, indicând pe cine prețuim, pe cine valorăm noi ca țară, națiune, societate și individ.Banca Nationala a Romaniei emite banii pentru cetatenii acestei tari. Bancnotete aparțin românilor! Sunt făcute pentru români! Desigur, dacă banii aparțin românilor, ar trebui să îi și reprezinte. Regretabil, reprezintă doar jumătate dintre români! Bărbații!… Bărbați cu merite istorice incontestabile! Bărbați indiscutabil valoroși! Însă negăsind nicio femeie pe bancnotele românești, survine o întrebarea firească: Noi, femeile, cât valorăm?”

Jurnalista indica faptul ca tara noastra este un izvor de personalitati feminine remarcabile, cu recorduri mondiale sau distinctii exceptionale, care nu doar ca au facut istorie in tara, dar au marcat si istoria internationala.

Pe www.FemeiPeBancnote.ro au fost propuse 100 de femei marcante ale culturii si stiintei romanesti, care pot fi votate spre a fi propuse BNR-ului, pentru a ilustra o bancnota.

"Stiati ca, in nenumarate domenii, ROMÂNCELE au fost PRIMELE atat in EUROPA, cat si in LUME ? Prima femeie inginer din lume este romanca, prima femeie din lume arhitect-inspector general - tot romanca. Prima femeie din lume, detinatoare a titlului de doctor in medicina, vine tot din Romania, la fel si prima femeie aleasa membru in Academia Regala de Limba si Literatura a Belgiei.

A sosit momentul ca în anul istoric al Centenarului Marii Uniri, să onorăm femeile de exceptie ale Romanie!

Vă invit pe toți cei care citiți aceste rânduri să semnați această petiție istorică, adresata Guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei, să o partajați pe Facebook, pe Instagram, pe toate canalele de socializare, pentru a le arăta tuturor că împreună scriem istoria României!"

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Acela
17 Apr 12:17
Pt ca in Romania e patriarhat ortodox.
Răspunde
0 0
ioan
16 Apr 19:40
Daca nu a fost a 10 nevasta sau iubita a unui potentat al vremii, inseamna ca nu se califica !!! Daca mai au studii stiintifice facute pe bune, nici atat pentru diriguitorii actuali ai Ramaniei !! Ha Ha
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?