De ce nu este bine să porți verigheta pe degetul mijlociu. Este mare păcat și duce la...

18 Octombrie 2017

Dacă te-ai întrebat vreodată de ce inelul de căsătorie se spune că trebuie purtat pe degetul inelar, află că există o explicație pentru această practică veche de când lumea.

Obiceiul mirilor de a se face schimb de inele în față altarului, în ziua nunții lor, este un ritual puternic care se practică aproape în întreaga lume de sute și sute de ani. Acesta semnifica dragostea și angajamentul pe care proaspeții căsătoriți și-l iau, unul față de altul, în ziua în care primesc binecuvântarea preoților și căsătoria lor este recunoscută astfel și în fața lui Dumnezeu.

Există însă mai multe explicații despre cel de-al patrulea deget de la mâna stânga, locul pe care se poartă verigheta de căsătorie. Deși acestea difere de la o credință și cultură la alta, în toate religiile se spune că verigheta trebuie ținută pe inelar.

Obiceiul este atât de puternic încât, în timp, au apărut și superstiții despre cei care nu îl respectă. În popor se spune că persoanele care poartă verigheta pe degetul mijlociu, cum fac majoritatea celor care evită din diferite motive să o expună pe inelar, vor ajunge la divorț și căsătoria lor nu va fi de lungă durată, potrivit stirilekanald.roSubiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?