De ce nu au nectarinele puf. Adevărul pe care puţini îl ştiu

11 Iunie 2018
De ce nu au nectarinele puf. Adevărul pe care puţini îl ştiu
De ce nu au nectarinele puf. Adevărul pe care puţini îl ştiu

Este binecunoscut faptul că nectarinele sunt rudele apropiate ale piersicilor. Singura deosebire, la prima vedere, este că acestea nu sunt acoperite de puful fin, asemenea cojii de piersică. Până în ziua de astăzi nu este clar dacă aceste fructe reprezintă încrucişarea dintre migdale şi prune sau pur şi simplu o mutaţie a piersicii. Cert este faptul că nectarinele sunt delicioase, răcoritoare şi foarte, foarte sănătoase.

Curios este faptul că pe crengile piersicilor se află uneori nectarine, iar pe cele ale nectarinilor se află piersici. Acest lucru înseamnă că pomii pot fi deosebiţi în funcţie de fructele pe care le poartă şi nu prin diferenţele dintre trunchiuri sau frunze.

Nectarinele şi efectele lor sănătoase

Nectarinele au un conţinut mai redus de apă faţă de piersici, astfel valorile nutritive ating un procentaj de 60% peste cel al rudei apropiate. 100 grame nectarine (adică un fruct) conţin aproximativ 50 calorii Nectarinele deţin o cantitate mai mare de zahăr faţă de piersici, însă sunt mai bogate în vitamina C şi carotină, iar celalate substanţe nutritive suplimentare sunt: potasiul, fosforul, magneziu, sodiu şi calciu, scrie gradinamea.ro.

Depozitarea nectarinelor

Nectarinele seamănă foarte mult cu piersicile, astfel trebuie avută mare grijă când este vorba de depozitarea lor. Acestea nu trebuie aşezate foarte apropiate una de cealaltă, deoarece partea care s-a strivit se înnegreşte, iar apoi se înmoaie. Fructele se menţin proaspete aproximativ o săptămâna dacă sunt depozitate în frigider.

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?