De ce ni se înroșesc ochii. Poate fi semn al unei boli serioase

9 Decembrie 2016

În cele mai multe cazuri, ochii se înroșesc din cauza oboselii, a petrecerii unui timp îndelungat la televizor sau la monitorul calculatorului, însă acest simptom poate indica și o afecțiune mai serioasă.

O altă cauză a înroșirii ochilor poate fi conjunctivita, o boală infecțioasă a ochiului care trebuie tratată cu maximă seriozitate. Neglijarea ei poate avea consecințe deosebit de grave care pot culmina chiar cu pierderea văzului.

De asemenea, înroșirea ochilor ar putea fi un simptom al glaucomului, o afecțiune neuro-degenerativă a ochiului și care, dacă nu este tratată, conduce la cecitate ireversibilă. Această afecțiune este determinată de acumularea de umoară apoasă în interiorul ochiului care nu se mai drenează eficient și care apasă asupra nervului optic, conducând la deteriorarea acestuia și la pierderea vederii, conform eva.ro.

Medicii ne recomandă ca, după fiecare oră de lucru la calculator, să facem o pauză de 10-15 minute în care să lăsăm privirea liberă.

Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?