De ce Iisus este ilustrat cu părul lung, dacă Biblia interzice această tunsoare bărbaţilor

9 Aprilie 2017

De ce Iisus este ilustrat cu păr lung dacă în Biblie bărbaților le este indicat să poarte părul scurt? O întrebare la care puţini preoţi ştiu să răspundă.

Peste tot în icoane ortodoxe, filme creştine şi altele, Iisus este reprezentat ca om ce poartă părul lung, dar în 1 Corinteni 11 versetul 14 este scris: “ Nu vă învaţă chiar şi firea că este ruşine pentru un bărbat să poarte părul lung.”

În Biblie nu găsim nicio referință cu privire la aspectul exterior al lui Isus. Chiar dacă cei patru evangheliști au descris cu lux de amănunte viața și activitatea Domnului Isus Hristos. Astfel, nu știm cum a arătat Isus Hristos și dacă chiar a purtat părul lung. Ceea ce vedem pe icoane sau în imagini sau chiar și în filme este imaginația pictorilorSubiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?