De ce a inclus Dragnea doi foști deținuți politici în delegația PSD de la Cotroceni

12 Aprilie 2019
Dragnea îl trimite pe Nicolicea

Dragnea trimite doi foști deținuți politici la consultările de la Cotroceni și pe Eugen Nicolicea.  Prezența lui Marin Iancu și Ioan Munteanu în delegația PSD este un atac la Iohannis care nu susține cererea PSD-ALDE de revocarea a procurorului general Augustin Lazăr acuzat că a refuzat eliberarea unui fost deținut politic în anii '80 la Penitenciarul Aiud.

"Revenim cu detalii privind aşa-zisele consultări de la Palatul Cotroceni referitoare la situaţia din justiţie şi vă reamintim, de asemenea, delegaţia Partidului Social Democrat: Domnul Eugen Nicolicea – Vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, Domnul Marin Iancu – Fost deţinut politic, Domnul Ioan Muntean – Fost deţinut politic", anunţă PSD.

Conform PSD, Marin Iancu a fost deţinut politic la penitenciarul din Aiud timp de cinci ani şi patru luni şi, deşi îndeplinea condiţiile pentru a putea fi eliberat, procurorul Augustin Lazăr, pe atunci preşedinte al Comisiei de propuneri pentru punerea în libertate condiţionată de la închisoarea din Aiud i-a refuzat de patru ori liberarea condiţionată.

"Mai exact, cazul domnului Marin Iancu a fost analizat de patru ori de către Comisia lui Lazar. Şi de fiecare dată s-a considerat că acesta nu poate fi pus în libertate, fiind amânat până când deţinutul politic şi-a ispăşit integral pedeapsa, deşi îndeplinea condiţiile legale pentru a putea fi eliberat. După ce şi-a ispăşit integral pedeapsa, generalul în rezervă Marin Iancu a trecut prin alte momente cumplite în ziua de 21 decembrie 1989, zi în care fiica cea mare a fost împuşcată. În timp ce protesta în stradă împreună cu fiica cea mică împotriva regimului comunist, a aflat că fiica cea mare a fost ucisă", spun socil-democraţii.

Ioan Muntean, de asemenea, a fost deţinut politic la penitenciarul din Aiud, Secţia 6-a Bis cu regim restrictiv, categoria deţinuţi politici extrem de periculoşi pentru statul comunist PCR, timp de şapte ani, iar Comisia condusă de Augustin Lazăr i-a respins de două ori liberarea, susţine PSD."După ce i-a făcut plângere lui Lazăr despre abuzurile din penitenciar, acesta i-a întocmit un raport de pedepsire şi l-a băgat zece zile la izolare", afirmă PSD.

"Cei doi eroi încarceraţi au trăit un calvar în penitenciarul din Aiud, le-au fost răpiţi ani din viaţă, ani petrecuţi în iadul condus de Lazăr”, conchid social-democraţii.

Delegaţia PSD pentru consultările de vineri cu preşedintele Klaus Iohannis, pe tema justiţiei, va fi formată din trei persoane, una dintre ele fiind Eugen Nicolicea, a anunţat joi seară, la Antena 3, liderul PSD Liviu Dragnea, care a spus că vor fi trei persoane care crede că îi vor plăcea foarte mult şefului statului.

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
mihaita
12 Apr 14:51
PENTRU CA NU DOREAU SA TRIMITA DOI VIITORI DETINUTI..VORBA BATRINELULUI LA MULTI ANI CU EXECUTARE ..DRAGNEA SI TARICEANU
Răspunde
0 0
ioan
12 Apr 13:23
Toată compasiunea pentru suferințele neomenești îndurate din partea bolșevicilor comuniști de dinainte de 89, dar cred că e o mare manipulare emoțională !!! Ii văd vorbind ca niște oameni marcați de suferință, dar în afara vorbelor de ce nu au prezentat acte nu vorbe, că așa toți am fost într-un fel sau altul marcați de teroarea comunistă. De ani de zile de când e procuror șef de ce dânșii nu au făcut publice documentele pe care le au , sau numai haznaua 3 e deținătoarea adevărului absolut ??? Fac ei cereri pentru compensarea timpului cât au stat în pușcărie borfașii, violatorii, criminalii, etc pentru că nu au avut WC de inox și chiuvetă inox satinat și alte idioțenii !!! și li se dau compensații de ăștia care chipurile sunt alături de ei deținuții politici și le plâng chipurile de milă. . Dacă s-ar manifesta dânșii așa cum s-au manifest de au fost condamnați la pușcărie acum există la PSD un parlamentar care amenință pe față fără rușine cu mitraliera !!! De această nemernicie de ce nu suflă o vorbă acești foști deținuți ??? Că și ei vroiau doar schimbarea regimului așa cum și astăzi unii vor schimbarea regimului urmașilor celor ce au stăpânit România de dinainte de 89 !!! și sunt amenințați cu împușcarea de un parlamentar PSD , care cică mai este și medic ??? De cei ce au mâinile mânjite de sânge nevinovat uciși mișelește în 89 de ce nu se scandalizează acești domni în vârstă ?? Ce are de zis acel domn căruia i-a fost împușcată o fiică în 89 că ucigașii acesteia sunt încă în viață printre noi !!!! Unde sunt călăii care au condus pușcăriile comuniste ?? și ce pensii au și până când au activat după 89 în forțele represive , forțe care și-au arătat fața hidoasă în aug 2018 împotriva unor oameni care manifestau pașnic !!!
Răspunde
0 0
Amalia
12 Apr 13:19
Știți câți etnici germani au fost deportați, după război, în Rusia? Câți au murit,în ce condiții au muncit acolo (și tatăl meu)? Vedeți că sunt plăci comemorative în centrul unor localități din Ardeal (de ex.Sebes).Unde să mergem,cui să ne plangem? Aaaaa..,am găsit ,la PSD! L-ați găsit pe Lazăr "țap ispășitor "? Ca fapt divers...,credeți că egzista vreun procuror care să nu aibă mulți dușmani? Ar fi multe de discutat...cu cine?a,da,cu actuala putere,care continuă cu dezbinarea și ura?!
Răspunde
0 0
johnneil
12 Apr 11:56
He-He! Ce gluma buna fac bolsevicii!
Răspunde
0 0
cotoi
12 Apr 11:12
Si-a batut joc de saracii oameni .
Răspunde
0 0
jac
12 Apr 10:45
Intotdeauan, de 30 de ani fie ca afost FSN, PDSR, PSd nu au facut altceva decit sa incerece mentinerea unei stari conflictuale. Intereasnt este daca cei doi domni fosti detinuti politici, sunt memebri PSD sau nu ! sa nu uitam, ca intrevederea trebuie sa fie cu PSD!! In ce calitatea merg cei doi domni ? De fostidetinuti politici ? De memebri PSD_ALDE, ? de reprezentanti ai societatii civile ? prezenta asa zisei delegatii ”condusa” de ”niculice pitulice” este pentru a determina presedintele sa refuze asa zisa delegatie, sa irite institutia presidentiala si presedintele pentru a pentru a ataca ulterior. Sincer ? Presedintele ar tebui s-ai primeasca sa le aloce timpul alocat si celorlate PARTIDE desi delegatia NU VA REPREZENTA UN PARTID sa-i lase sa vorbeasca după care sa le multumeasca pt. prezenta. RESTUL E TACERE pentru ca, oricum cu PSD nu se poate negocia decit FURTUL DE BAIN .
Răspunde
0 0
briela
12 Apr 10:42
Dacă au îndurat atâtea din partea comuniștilor și securiștilor, atunci ce Doamne iartă-mă caută ăștia doi în PSD?
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?