Directorul Uber, David Bonderman, a demisionat în urma unei declarații sexiste

14 Iunie 2017

Directorul Uber Technologies Inc., David Bonderman, a anunțat marți că a demisionat din consiliul de conducere al companiei, din cauza unei remarci jignitoare la adresa femeilor. 

Remarca lui Bonderman a survenit în timpul unei discuții din cadrul uneia dintre ședințele generale în care se dezbătea problema discriminării, a egalității de șanse a femeilor care nu acced la posturi de înaltă răspundere, decât rar, și a planurilor de modificare a standardelor de siguranță în urma unor plângeri de hărțuire sexuală venite din partea unor cliente ale Uber.

Demisia sa a intrat în vigoare miercuri dimineață.

În timpul întâlnirii de marți, membrul consiliului de administrație al Uber, Arianna Huffington, a vorbit angajaților cu privire la importanța adăugării mai multor femei în consiliul de administrație.

„Există o mulțime de date care arată că, dacă există o femeie în consiliul de administrație, cel mai probabil e va ocupa poziția secundă”, a spus Huffington.Ca răspuns, Bonderman a declarat:

„De fapt, aceasta arată este că este mult mai probabil ca ea să vorbească mai mult".

Comentariul a fost dezvăluit prin intermediul unei înregistrări publicate de Yahoo, iar un purtător de cuvânt al Uber a verificat autenticitatea și precizia înregistrării.

La scurt timp Bonderman, care este fondator al firmei de capital privat TPG Capital, un investitor al Uber scris un e-mail personalului Uber, pentru a-și cere scuze. În declarația de demisie care a urmat marți seara, Bonderman și-a reiterat regretul, numindu-și observațiile „nepăsătoare, inadecvate și inexplicabile" și „opusul ceea ce intenționam să declar”, informează Reuters.Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?