Motivarea sentinței în cazul lui Darius Vâlcov este gata

26 Februarie 2019

Motivarea sentinței în cazul lui Darius Vâlcov este gata, anunță Realitatea TV. 

Darius Vâlcov, fost primar și ministru de Finanțe, în prezent consilier al premierului Viorica Dăncilă și apropiat al liderului PSD Liviu Dragnea a fost condamnat la opt ani de detenție.

Acesta a făcut apel, dar fără această motivare apelul nu putea începe.

Pe 8 februarie 2018, un complet de 3 magistraţi de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), format din judecătoarele Silvia Cerbu, Simona Cîrnaru şi Maricela Cobzariu, l-a condamnat în primă instanţă pe Darius Vâlcov la 8 ani în dosarul în care este acuzat de trafic de influenţă şi spălare de bani.

Potrivit deciziei instanţei, Vâlcov a primit 4 ani pentru trafic de influenţă, 6 ani pentru spălare de bani, 2 ani pentru efectuarea de operaţiuni financiare incompatibile cu funcţia. Aceste pedepse s-au contopit, aplicându-se pedeapsa cea mai mare, la care se adaugă un spor, rezultând astfel o condamnare finală de 8 ani.Totodată, se confiscă de la acesta suma de 6,2 milioane lei, fiind menţinut sechestrul asigurător dispus de procurorii DNA.

În acelaşi dosar, Minel Prina, fost primar al municipiului Slatina, a fost condamnat la 4 ani şi şase luni de închisoare cu executare, iar Lucian Petruţ Şuşală, fost şofer al lui Darius Vâlcov, a primit 2 ani cu suspendare, cu un termen de supraveghere de 5 ani.

De asemenea, Petre Bogdan Timofte a fost condamnat la 3 ani cu executare, iar Constantin Tomescu a primit 3 ani şi 6 luni cu executare.

Darius Vâlcov a fost trimis în judecată, în mai 2015, pentru trafic de influenţă, spălare de bani şi efectuarea de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte o persoană ori încheierea de tranzacţii financiare, utilizând informaţiile obţinute în virtutea funcţiei, atribuţiei sau însărcinării sale, în formă continuată.

Vâlcov: Sunt în plin proces, mă voi prezenta şi îmi voi demonstra vinovăţia sau nevinovăţia

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
ioan
27 Feb 09:00
Eu zic sa se opreasca la a demonstra numai vinovatia
Răspunde
0 0
El Condor
26 Feb 22:09
La puscarie libidinosule hot jefuitor iliescian borat...La puscarie 8+8= 16 ani...si averea total confiscata!
Răspunde
0 0
El Condor
26 Feb 22:08
La puscarie jeg slinos hot jefuitor comunist bolsevic iliescian..Libidinosule spurcat....Huuuuoooo
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?