Daniel Dragomir, audiat la comisia SRI: Nu am vorbit niciodată de ziarişti acoperiţi

26 Septembrie 2017

Daniel Dragomir, fostul colonel SRI, a fost audiat astăzi, în cadrul comisiei SRI. Acesta a spus că niciodată nu a vorbit despre jurnalişti acoperiţi.

Fostul colonel SRI, Daniel Dragomir, a declarat marţi că a vorbit în faţa comisiei de control a SRI despre culoarele media şi din Justiţie şi că a prezentat documente pentru a-şi susţine afirmaţiile, unele dintre acestea primindu-le în ultima vreme.

"Au continuat discuţiile pe tema abordată anterior, pe ceea ce am numit culoare media, al doilea subiect culoarele justiţiei, am prezentat elementele pe care le cunosc, am pus la dispoziţia comisiei documente şi se va stabili un calendar, probabil în cursul săptămânii viitoare va fi o nouă audiere. Am prezentat documente care să îmi susţină declaraţiile. Data trecută am prezentat o listă de 65 de persoane care pot confirma sau infirma ce am spus eu. Am venit în faţa comisiei, la solicitatea comisiei şi sunt audiat în calitate de martor. Îmi fac datoria de cetăţean", a declarat marţi Daniel Dragomir.

Acesta a mai spus că în ultimele două săptămâni mai multe instituţii media au arătat că au o anumită apartenenţă.

"Am fost contactat de mai multe persoane care mi-au adus la cunoştinţă lucruri şi am încercat ulterior să le aduc în faţa comisiei. Nu prezint documente clasificate, ci am prezentat documente declasificate şi obţinute în mod legal şi am prezentat sursa de provenienţă (...) Am menţionat culoarul media. De la prima mea ieşire publică am avut dreptate şi lucrurile au fost confirmate. În ultimele două săptămâni s-au autodeconspirat hotnews, ziare.com, Digi24. Cei care au ieşit şi au încercat să acrediteze tot felul de idei: că sunt manipulator, că reprezint mogulii din presă, că sunt omul ruşilor", a declarat Dragomir.Fostul colonel SRI susţine că asupra sa au existat şi există presiuni deoarece prezenţa sa la comisie "ar putea deranja unele persoane". "Voi începe să vorbesc la Comisia SRI despre nomenclatura puterii oculte Coldea-Kovesi, culoarele justiţiei, cum au pus aceşti doi oameni (şi alţii, alături de ei) mâna pe putere în România. Această putere ilegitimă, această nomenclatură s-a clădit după referendumul din 2012, pe privilegii personale ilegale, din fondurile instituţiilor statului şi din buzunarul cetăţenilor. S-a clădit pe puterea economică a firmelor acoperite şi pe culoarul justiţiei. Am început, aşadar, să aprind lumina. Voi continua astăzi, la Comisia SRI, să explic şi să devoalez mecanismele nomenclaturii puterii oculte SRL Coldea şi PFA Kovesi. O fac cu dorinţa de a sprijini eforturile SRI de a scăpa de metehnele trecute, de abuzurile petrecute în ultimii ani. O fac pentru curăţirea serviciului şi revenirea acestuia la matca respectării legii şi a servirii interesului naţional", scria fostul colonel SRI, Daniel Dragomir pe blogul personal, înainte de audierea la comisie.Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?