Dăncilă vrea să-l dea afară pe Iohannis din ședința de guvern

20 Decembrie 2018

Premierul Viorica Dăncilă încearcă să pună în aplicare o strategie prin care îl dea afară pe Klaus Iohannis, de la ședința de Guvern la care acesta participă.

Dăncilă a anunțat că această ședință de Guvern va avea două părți. O primă parte în care se vor discuta teme legate de apărare, externe și siguranță națională, în timp ce a doua parte va fi pe temele obișnuite ale Guvernului.

La anunțul premierului, Klaus Iohannis a avut o expresie vizibil iritată, semn că a înțeles strategia premierului.

Președintele a spus încă de la începutul ședinței că, în interpretarea sa, el are dreptul să participe la întreaga ședință și să o prezideze, conform prevederilor constituționale.

Premierul, sfătuit cum să scape de președintePremierului Viorica Dăncilă i s-a recomandat să organizeze în mai multe părți ședințele de Guvern la care va participa președintele Klaus Iohannis, au spus surse din conducerea coaliției de guvernare.

Prim-ministrului i s-a recomandat, în acest sens, să organizeze ședințele de Guvern în mai multe părți. Astfel, o variantă propusă a fost ca Guvernul să țină o primă parte a ședinței în prezența șefului, având pe ordinea de zi toate actele normative care au legătură cu „politica externă, apărarea ţării, asigurarea ordinii publice”.

În continuare, recomandarea făcută lui Dăncilă a fost ca după această primă parte să îi comunice șefului statului că s-a terminat prima parte a ședinței de Guvern și că, în continuare, prezența sa în reuniunea Executivului nu mai este oportună.

Guvernul se va reuni, joi după-amiază, într-o ședință de Guvern la Palatul Victoria, șeful statului fiind așteptat să participe la reuniune.Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?