Dăncilă se laudă în fața primarilor de comune: "Am scos țara din noroaie"

18 Februarie 2019
Viorica Dăncilă: Am scos țara din noroaie
Viorica Dăncilă: Am scos țara din noroaie
Viorica Dăncilă: Am scos țara din noroaie

Așa se laudă premierul Viorica Dăncilă în fața primarilor, lăsați cu ochii în soare de Guvern. Viorica Dăncilă n-a venit singură la întâlnirea cu primarii de comune, ci însoțită de mai mulți miniștri ai Cabinetului. Edilii sunt disperați că rămân fără bani pentru investiții după ce bugetul pe anul 2019 a fost adoptat în Parlament. Premierul a promis bani și pentru indemnizațiile persoanelor cu dizabilități.

Premierul Viorica Dăncilă, însoțită de mai mulți miniștri, se întâlnește, luni, cu primarii nemulțumiți de bugetele acordate de Guvern. La întâlnire participă ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, ministrul Sănătății, Sorina Pintea, dar și ministrul Educației, Ecaterina Andronescu.

Viorica Dăncilă s-a lăudat în fața primarilor că "a scos țara din noroaie", făcând o serie de promisiuni: Guvernul va finanța 12.000 de obiective în acest an, plus 2.600 de proiecte de sisteme de apă și canalizare.

Dăncilă spune că Guvernul va elimina până la sfârșitul anului școlar toate situațiile de "toalete în curtea școlii", iar toții elevii din mediul rural vor învăța în condiții decente până la finalul de an școlar.

"Succesul programului PNDL 1 (...) ne-a dat certitudinea că acesta trebuie continuat. Astăzi avem PNDL 2, programul de care depind şansele de dezvoltare a multor comunităţi. Cu ajutorul acestor programe am scos ţara din noroaie, ca să mă exprim mai plastic. Aşa cum ştiţi, peste 70% din finanţarea atât din PNDL 1, cât şi din PNDL 2 a fost direcţionată către comune, demonstrând astfel că modernizarea satului românesc nu mai e doar la nivel declarativ, ci avem proiecte concrete puse în practică. Astfel, din 12.681 obiective de investiţii în mediul rural sunt finanţate 10.387, în valoare de 34,25 miliarde lei", a explicat Dăncilă.Ea a adăugat că printre investiţiile în mediul rural se numără 2.689 sisteme de alimentare cu apă şi canalizare, 1.776 unităţi de învăţământ, din care 880 de creşe şi grădiniţe şi 3.948 de drumuri, poduri şi podeţe.

Potrivit Realitatea TV, unii primari s-au declarat mulțumiți de promisiuni, alții spun că bugetul pentru 2019 nu le va permite să facă investiții în acest an. Viorica Dăncilă i-a reasigurat că le va da bani pentru indemnizațiile de handicap.

Lăsați cu ochii în soare de Guvern, primarii dau acum ochii cu premierul. Viorica Dăncilă se întâlnește luni dimineață cu reprezentanții autorităților locale, mai precis cu primarii de comune.

Viorica Dăncilă venit singură, ci însoțită de mai mulți miniștri ai Cabinetului, transmite Realitatea Tv. Primarii au fost nemulțumiții de bugetul adoptat în Parlament.

Mai mulți miniștri o însoțesc pe Dăncilă la Adunarea generală a Asociației Comunelor din România - între aceștia, șefii de la Finanțe, Sănătate, Educație.Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Maimutza kaghebista vorbeste !!! Mult si prost.
18 Feb 16:25
daca guvernul intentioneaza sa IMPRUMUTE 15 miliarde si deja nu are habar ce bani da si de unde, ce se intimpla fratilor !!! Au dat salarii si pensii triplate un an ca sa le taie aia care vin dupa tradatorii astia !!!? Cind se aplica raspunderea ministeriala si raspund pentru haosul intentionat creat de niste ...
Răspunde
0 0
O rusine!
18 Feb 15:36
Noroiul in mediul rural a fost tinut intentionat de pe vremea reginei maria.Asa trebuiau sa traiasca supusii ca sa poata lupta in razboaie.Tinuti in mizerie si acasa si pe front.
Răspunde
0 0
Ana
18 Feb 14:03
Joi_ana.
Răspunde
0 0
johnneil
18 Feb 13:47
Ea nici nu stie ce citeste. Auzi!: "A scos tara din noroaie." Inca putin si o arunca in aer.
Răspunde
0 0
Costea
18 Feb 13:20
Dap, ne-ati scos din noroi si nea-ati bagat in mocirla. Cate mii de oameni dezradacinati aveti pe constiinta..
Răspunde
0 0
joska
18 Feb 13:16
doamna dancila chiar credeti ce spunet iar daca este adevarat atunci este chiar o declaratie SF.
Răspunde
0 0
joska
18 Feb 13:15
doamna dancila chiar credeti ce spunet iar daca este adevarat atunci este chiar o declaratie SF.
Răspunde
0 0
Jan
18 Feb 10:40
Primarii vor veni cu ideiile lor si vor pleca cu ideiile altora ! Doar vin alegerile si iar incep sa alerge mortii la votat prin tara ...
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?