Dăncilă intervine în SCANDALUL aurului de la Londra

6 Martie 2019

Premierul Dăncilă a declarat că nu se mai justifică rezerva de aur de la Banca Angliei și că România este credibilă, are solvabilitate mult mai consistentă, mai solidă faţă de acum 19 ani, când au fost duse rezervele acolo.

Prim-ministrul Viorica Dăncilă, aflată la Bruxelles, a declarat într-un interviu pentru Antena 3 că menţinerea rezervei de aur la Londra nu se mai justifică, iar repatrierea rezervelor de aur este o măsură care este adoptată în această perioadă de mai multe state europene.

"România are cu totul altă situaţie economică şi poziţie internaţională faţă de anii 1999-2002, când a fost făcut transferul ceor 61 de tone de aur la Londra. România este credibilă, are solvabilitate mult mai consistentă, mai solidă faţă de acum 19 ani. Suntem stat membru al UE şi NATO, avem o economie de piaţă funcţională, avem o creştere economică robustă şi susţinută an de an şi am una dintre cele mai mici datorii publice. România are rezerve internaţionale consistente - aproximativ 32 de miliarde de euro - constituite la nivelul BNR, din care rezerva aur înseamnă doar 3,8 miliarde euro. Prin urmare, menţinerea unor rezerve de aur consistente păstrate în afara ţării nu se mai justifică. România vrea să facă exact acelaşi lucru pe care l-au făcut deja sau urmează să îl facă alte state: Germania, Austria, Belgia, Olanda sau Elveţia. Atunci preşedintele ar trebui să acuze şi aceste state pentru că fac acelaşi lucru", a declarat Dăncilă.

 


Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Nicolas
07 Mar 18:33
o femeie bolnava de Danciolza-Sclerotica
Răspunde
0 0
Vasile
07 Mar 13:45
Asa este cum spune dna Dancila. Personal, am o incredere absoluta in judecata domniei sale si in cunostintele economice si nu numai ale doamnei in cauza. Stiti dumneavoastra, spre exemplu, ce minune de sarmale face dna Viorica-Vasilica?
Răspunde
0 0
Soricarul Afumat
07 Mar 08:37
32 de miliarde e nimic la cheltuielile tarii !!! Atentie !!! Banii au fost strinsi cu rabdare si inteligenta !!! NIMENI normal la cap nu spune atitea detalii ale tarii sale !!! NIMENI nu da din casa asa cum auzim de 2-3 ani incoace !!! E ca o invitatie ...
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?