Dăncilă, anunț de ultimă oră despre ,,taxa pe lăcomie''

18 Februarie 2019
Viorica Dăncilă, anunț de ultimă oră despre pensii și salarii. Guvernul A DECIS / Foto: Inquam Photos / George Calin
Viorica Dăncilă, anunț de ultimă oră despre pensii și salarii. Guvernul A DECIS / Foto: Inquam Photos / George Calin
"Legat de Ordonanţa 114, am spus că este nevoie de flexibilitate. Şi de aceea am chemat miniştrii, ca fiecare să spună ce probleme sunt pe fiecare capitol în parte. (...) Ceilalţi miniştri au discutat fiecare pe linia domniei sale, astfel încât acolo unde sunt probleme să vedem ce modificări facem. Asta nu înseamnă o cedare, asta nu înseamnă că dacă cine strigă mai tare, ăla are dreptate ", a afirmat Dăncilă 
 
 

Guvernul a adoptat, în 21 decembrie, printr-o Ordonanţă de Urgenţă, "taxa pe lăcomie”, prin care băncile plătesc un impozit pe active, dacă nivelul ROBOR aplicat creditor depăşeşte 2%.

Prin noua OUG, cei care au contribuit la Pilonul II vor putea opta doar pentru Pilonul I (cel de stat), dacă au contribuit cinci ani la Pilonul II.

Ordonanţa de urgenţă privind măsurile fiscale prevede şi plafonarea la 68 de lei a preţului la gaze şi energie electrică pentru următorii 3 ani pentru toţi consumatorii casnici.

Față de varianta anunțată inițial de ministrul Finanțelor, taxa pe lăcomie a fost redenumită de guvern în taxa pe activele financiare ale băncilor. Aceasta este de 0,1% pentru un ROBOR între 2% și 2,5%, de 0,2% pentru 2,51%-3%, de 0,3% pentru 3,01%-3,5%, de 0,4% pentru 3,51%-4%.Totodată, s-a impus o taxă de 2% pe cifra de afaceri pentru toate companiile din energie.

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Gelu
23 Feb 22:34
Citeam articolul privind majorările prețului de energie care se majorează , la fel firmele de cablu și urmeazăsi altele toate in baza experimentului acestui neisprăvit de Darius Valcov.Intrebarea este care este doamna prim ministru punctul de vedere al dumneavoastră ca doar nu sunteți cea care înghițiți pe nesaturate toate isprăvile acestui individ cu voce de bariton !
Răspunde
0 0
Jan
18 Feb 13:18
Asa suna idiotenia, incompetenta si mistocareala ! Intii taie pacientul, il desface si scoate bucati si organe si apoi intreba ce il doare sau daca il durea ceva !
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?