Dăncilă conduce revolta anti-Dragnea în PSD: "Nu mai ieșiți cu Justiția, nu mai discutați asta!"

28 Mai 2019
Dancila conduce revolta anti-Dragnea în PSD
Dancila conduce revolta anti-Dragnea în PSD
FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea

Viorica Dăncilă se distanțează radical de Liviu Dragnea, după condamnarea definitivă a acestuia. Dăncilă spune, sugestiv, că nu a vorbit deloc cu Dragnea în ziua sentinței, iar mesajele transmise public marți sunt de separare de tematica anti-justiție.

Viorica Dăncilă a ținut un discurs dur la adresa politicii lui Liviu Dragnea, în ședința grupurilor parlamentare ale PSD, spunând că partidul s-a îndepărtat de oameni și a cerut ca pesediștii să nu mai vorbească public despre Justiție.

Florin Iordache, care și-a depus candidatura pentru președinția Camerei Deputaților dar a fost respins la vot în favoarea lui Marcel Ciolacu, și-a făcut mea culpa în fața colegilor pentru că a susținut modificarea codurilor penale, lucru care acum în PSD este considerat unul nociv pentru partid.

Iordache a spus în ședința PSD că nu au fost comunicate bine deciziile pe legile justiției și modificarea codurilor penale, și că el își asumă consecințele.

"Mă supun deciziilor dumneavoastră. Am considerat că dacă cineva trebuie să își asume, îmi asum eu. Efectele (modificărilor aduse legilor Justiției) o sa le vedeti...încet încet. Sunt efecte bune. Noi am vrut o justiție corectă", a spus Iordache citat de Digi 24.Viorica Dăncilă le-a spus colegilor că va ieși la presă cu un mesaj de schimbare și le-a cerut să nu mai discute despre Justiție:

"Am să ies la presă și am să ies cu acest mesaj. E păcat de toți cei care au muncit pentru partid. Depinde de noi dacă putem să ne mobilizăm și să schimbăm situația. Dacă cineva vrea să plece să plece, dar să știm acum. Bătălia acum începe. De saptămâna viitoare o sa încep discuții cu fiecare organizație, să discut cu parlamentarii și primarii, dar din păcate între noi și cetățean e o ruptură. Trebuie să ne ducem lângă oameni. Acum trebuie să schimbăm lucrurile, trebuie să schimbăm lucrurile și la nivel european, o să merg să am discuții și acolo. Ar fi păcat să fim excluși la nivel european. Nu mai discutați accest lucru, nu mai ieșiți cu Justiția. Trebuie să consolidăm aceste relații, trebuie să avem destui prieteni, chiar și în alte grupuri politice".

În conferința de presă de după ședința BPN, a subliniat că PSD nu trebuie etichetată după problemele avute în justiţie de unul dintre liderii săi.

"Aceste probleme trebuie să le deconteze persoana care are probleme cu justiţia. Nu trebuie să le decontăm toţi. Am văzut anumite etichete care s-au pus, am văzut anumite etichete legate de corupţie, legate de hoţi... Nu am nicio problemă. Nu am avut niciodată nicio problemă. De ce să fim judecaţi toţi? Cei care au probleme să şi le rezolve, dar eu cred că nu trebuie privit în ansamblu un partid ca fiind corupt sau care să aibă probleme de genul acesta", a declarat Viorica Dăncilă.

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Dl de la ora 8,30,salut !
30 May 12:48
Dl Johnneil,văd ca va priceprti la drept,dl Dragnea e condamnat pentru Instigare la abuz ,si abuzatii sun achitati.Nu,nu dati cu calpoadele,ar fi păcat de ele ca justitia e cu poporul anilor 5oiar eu blestem soarta tării mele si a mea !
• Complet de judecată: Completul Penal 2 - 2018
• Numărul documentului de soluționare: 142/2019
• Data documentului de soluționare: 27.05.2019
• Tipul documentului de soluționare: Hotarâre
Soluție: Admis apel

-dispune achitarea inculpatului Balaban Constantin Claudiu pentru infracţiunea de abuz în serviciu, prevăzută de art. 132 din Legea nr. 78/2000 raportat la art. 248 din Codul penal din 1969, cu aplicarea art. 5 din Codul penal. b) În baza art. 81 din Codul penal din 1969,
- dispune achitarea inculpatului Gheorghe Nicuşor pentru infracţiunea de abuz în serviciu, prevăzută de art. 132 din Legea nr. 78/2000 raportat la art. 248 din Codul penal din 1969, cu aplicarea art. 5 din Codul penal. b) În baza art. 81 din Codul penal din 1969
-2. În temeiul art. 396 alin. 5 raportat la art. 16 alin. 1 lit. b teza I din Codul de procedură penală, dispune achitarea inculpatei Marica Valentina Mirela pentru infracţiunea de abuz în serviciu, prevăzută de art. 132 din Legea nr.7 8/2000 raportat la art. 248 din Codul penal din 1969,
Răspunde
0 0
Iar n-avusesi bre (06:11, 06:12) somn?
29 May 08:30
Am sa incerc sa va explic ceva, desi nu sunt sigur ca veti intelege. Justitia (ca si alte domenii/sectoare ale vietii economice si sociale) realizeaza o tranzitie de la "justitia" comunista (cea care se facea la ordinul partidului unic) la o justitie cat mai independenta, tranzitie marcata de poticneli (Stanoiu, Macovei, LCK, Morar, CCR politizat sa). Pentru a asigura cadrul acestei tranzitii, evident trebuie modificate legile. De catre cine? Evident, de catre legiuitor. Numai ca acest lucru trebuie facut asezat, de catre oameni priceputi (nu de catre sfertodocti care actioneaza la ordinul unui jupan care a confiscat un partid si si-a adus o gasca in conducere), nu pe "fastforward", cu bagat pumnul in gura celor care nu sunt de acord, doar pentru a rezolva problemele jupanului.
Justitia isi va capata independenta odata cu tinerii de valoare (absolventi de Drept) care vor intelege sa-si respecte profesia.
In rest, nu inteleg de ce nu sunteti tot asa de vehement fata de situatia din spitale, de exemplu. Acolo chiar mor oameni nevinovati!
Răspunde
0 0
Nu ne-m pliat rapid,ne-am deconspirat
29 May 06:12
PSD,am inteles ca vreti să modificati si constitutia ,să întăriți rolul si infuenta ,până acum ascunse dibaci a UE in politica tarii.Vă rog,nu uitati sa modificati jurâmântul ,partea aceea cu respectarea drepturilor omului.Acum se vede cine a a dus in spatiul public problema justitiei,inteleasa ca modernizarea codurilor penale,resposabilitea juddecătorilor si scoaterea sri de la butoane.Asta insemna ca ne garanteaza ca nici Monique Macovei nu a gresit si nici telefonul ,ca de ai a fost aleasă la UE,unde pe vremea lui Ponta se trimiteau alesii si verificatii patrioți ai nemului,ca doamna Macovei .
Răspunde
0 0
Schimbati jurământu ,e hilar,suntem in club sia vem mentorii.
29 May 06:11
PSD,am inteles ca vreti să modificati si constitutia ,să întăriți rolul si infuenta ,până acum ascunse dibaci a UE in politica tarii.Vă rog,nu uitati sa modificati jurâmântul ,partea aceea cu respectarea drepturilor omului.Acum se vede cine a a dus in spatiul public problema justitiei,inteleasa ca modernizarea codurilor penale,resposabilitea juddecătorilor si scoaterea sri de la butoane.Asta insemna ca ne garanteaza ca nici Monique Macovei nu a gresit si nici telefonul ,ca de ai a fost aleasă la UE,unde pe vremea lui Ponta se trimiteau alesii si verificatii patrioți ai nemului,ca doamna Macovei .
Răspunde
0 0
ioan
28 May 21:12
Hopa !!! S-a sucit Coana Mare ?? Nu ea cu gurița ei a sărit la bătaie împotriva Uniunii Europene ???M Da lichele din jurul ei nu puneau aceeași placă de 2 ani de zile ??? că nu avem să dăm socoteală Europei !!! Nu unul de bază PiSDist a făcut și postat clipul acela în care îi arunca cu mucii în față lui Timm...? Ce acuma dacă bulangiul ăla (vorba lui bădulescu avocat la Primăria capitalei ) o dă la întors , ce facem ... Zice pardon și noi rămânem cu capul spart ??? și suntem socotiți ca un popor ..să zicem neserios ??? Nătărăul ăla cu studii juridice făcute la BĂLTOACE din RSFS Moldova , că asta este dacă ei socotesc și acuma că ei vorbesc moldoveneasca și România e un stat agresor !!!!! Argentina vorbește argentiniana, Brazilia braziliana , Chile chiliana, egiptenii egipteana, etc !!! Sigur au unele deferențe legate de muzicalitate, dar și la noi în Transilvania au altă muzicalitate, moldovenii alta, oltenii alta !!!! dar toate sunt românește !!! Dar ăla din depanator care vroia să fie și el ministru justiției , sau din șofer la fel , să facă legile care să hotărască ei cum să ne hotărască viața !!!! Au fost cumva sancționați pe linie de partid ??? Așa este ca un joc pentru copii . .
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?