Dan Voiculescu și Sebastian Ghiță, pact de "coabitare". Antena 3 și România TV au căzut la pace

22 Ianuarie 2014
Dan Voiculescu și Sebastian Ghiță, pact de "coabitare"
Dan Voiculescu și Sebastian Ghiță, pact de "coabitare"

Anul trecut, „mogulii” Ghiță și Voiculescu se sfâșiau între ei cu violență. România TV, de o parte, Antena 3 și „Jurnalul Național” – de cealaltă nu precupețeau niciun efort în a ataca patronul părții adverse.

Dar vremurile în care Antena 3 vorbea despre „cum l-a îmbogățit statul pe Sebastian Ghiță", iar România TV despre cum „își turna Voiculescu rudele la Securitate" au apus. Voiculescu s-a îndepărtat de liberali și a sărit din nou în barca PSD, astfel că Victor Ponta are acum două importante guri de foc la dispoziție: Antena 3 și România TV, scrie reportervirtual.ro.

Apelul premierului Ponta „la pace" între cele două trusturi de presă a fost urmat, potrivit unor surse din coaliție, de discuții intense și întâlniri care au dus la încheierea unui „pact de coabitare" între Dan Voiculescu și Sebastian Ghiță, nesemnat – precum cel dintre Ponta și Băsescu – dar tacit.

Sfaturile strategilor lui Victor Ponta - Dan Sultănescu, consilier (care lucrează și pentru Sebastian Ghiță), Bogdan Teodorescu, „creierul din umbră” al USL și Anca Alexandrescu, șefa Comunicării de la Palatul Victoria – au contribuit la pacea dintre cele două tabere. Aceștia au sesizat faptul că o continuare a războiului dintre Antena 3, mai apropiată de PNL anul trecut, și România TV, apropiată de PSD, va șubrezi USL.

O primă consecință a „pactului de coabitare”: Sebastian Ghiță a încetat să mai facă oferte de transfer oamenilor de la Antena 3.O a doua consecință: au încetat imediat atacurile reciproce între cele două televiziuni, precum și cele din „Jurnalul Național" la adresa lui Sebastian Ghiță.

O a treia consecință: coordonarea celor două televiziuni în campania anti-Băsescu, așa cum s-a întâmplat în Scandalul Nana – Ferma Președintelui și Scandalul Băsescu – Gazprom, când subiectele au fost lansate și, apoi, impuse pe agenda publică prin întrebări lansate de reprezentanții celor două televiziuni la conferințele de la Palatul Victoria.

O a patra consecință: posturile A3 și RTV se susțin reciproc în cazul unor scandaluri publice. Înțelegerea a fost vizibilă atunci când Protestul semnat de peste 400 de jurnaliști față de derapajele Antenei 3 nu a fost semnat de niciun jurnalist de la România TV. Găsiți pe lista semnatarilor, nume din toate marile grupurile de presă românești, inclusiv Pro TV, TVR, Realitatea TV, Digi 24 și mulți alții, însă niciunul din Grupul Intact – oarecum logic – dar și niciunul dintre jurnaliștii care lucrează pentru Sebastian Ghiță.

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 -3
maria
23 Jan 10:21
acum, voi ce vreti ? toate televiziunile sa fie pro presedinte Gazprom ?? numai Ceausescu era ,, iubit '' de toata presa !! Oricum lupta e inegala : priviti cita media e printre cei semnatari ai nu stiu ce si ce e de partea cealalta ???
Răspunde
3 0
cine mai vorbeste de presa libera ?
23 Jan 09:44
Sinistra cârdasie a doi excroci slugi ale politrucilor corupti care se tem de justitie. Si unul si celalat risca ani de puscarie pentru fraude si jaf. Impleticitul Ponta, alta lighioana irespnsabila si incompetenta care participa la distrugerea definitiva a României, est un gunoi care minte si iar minte. Alegatorii români se vor da cu capul de peretii unei tari ruinate pentru alegerea masiva a excrocilor din USL.
Răspunde
6 0
Asemanare
23 Jan 08:52
Indienii cand se impacau fumau pipa pacii !
Astia doi (Ghita si Felix) au mancat ra.hatul pacii !
Răspunde
7 -1
unchiul Seku
22 Jan 23:09
I-au impacat la ordin cei din umbra . Cei doi sunt doar niste trepadusi la vedere .
Răspunde
3 -8
gropar
22 Jan 23:08
Inseamna ca se grabeste aducerea dricului pentru matrafoxat .
Răspunde
11 0
Poezie poetica
22 Jan 20:04
Kacatii se aduna
Sa minta impreuna !
Răspunde
11 -3
E groasa
22 Jan 19:57
Inseamna ca e groasa pentru cei din USL daca strang randurile !
Se pare ca sondajele reale (nu cele prezentate publicului pentru manipulare) sunt catastrofale pentru cei din USL !
Răspunde
11 0
Nu puteau
22 Jan 19:55
Nu puteau sa stea departe Ra.Hatul TV de Haznaua 3 !
Răspunde
Comentariu ascuns datorită voturilor negative ale vizitatorilor. Click aici pentru vizualizare.
11 -3
SISU
22 Jan 19:20
4 Cand se va penetra ma'ta in bostan.Dar sa a-si faca clisma panarama aia.
10 -2
GOGAIE
22 Jan 19:28
1 E bun rahatul lui Felix? Cu cate fire de par ai ramas inre dinti?
Comentariu ascuns datorită voturilor negative ale vizitatorilor. Click aici pentru vizualizare.
10 -1
MIKI
22 Jan 19:22
7 Cosmina de ce vorbeşti în numele tuturor românilor? de la cine ai aprobare? Eu nu vreau .
"Şi-n Rai de-o fi ca pe pământ
Cu şpagă, pile ,influenţă
Îl părăsesc pe cel Prea Sfânt
Şi mă lipesc de concurenţă".-
11 -1
GOGAIE
22 Jan 19:25
1 E bun rahatul lui Felix? Cu cate fire de par ai ramas intre dinti?
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?