Dan Voiculescu a intrat în corul criticilor lui Mugur Isărescu

29 Ianuarie 2019

Dan Voiculescu s-a alăturat corului celor care-l critică pe guvernatorul BNR Mugur Isărescu. Fondatorul trustului Intact califică drept "strident" modul în care Isărescu a refuzat să se prezinte la o dezbaterea din Parlament legată de evoluţia ROBOR, pe fondul suspiciunii că băncile comerciale ar manipula acest indice. 

"După aproape 30 de ani în funcție, guvernatorul BNR nu pare să mai facă diferența între afinitățile personale și responsabilitățile poziției publice pe care o ocupă. Derutat de propria longevitate birocratică, încărcat de importanța pe care i-o atribuie subiectiv un sistem interesat să-i exploateze vanitatea, Mugur Isărescu a rătăcit dreapta măsură: ceartă Guvernul, Parlamentul și, în general, pe toți cetățenii care, spre exemplu, își doresc să acceseze credite cu dobânzi corecte, a scris Dan Voiculescu pe blogul personal.

Omul de afaceri vorbeşte despre "excesele tot mai frecvente ale guvernatorului BNR" care au creat o situație absolut inadecvată pentru conducătorul instituției care are ca rol fundamental “asigurarea și menținerea stabilității prețurilor”.

Voicuescu îi recomandă guvernatorulu BNR ca pentru a "nu-și compromite la final întreaga carieră, (...) să își separe dimensiunea publică de veleitățile personale. "Probabil că, în cele din urmă, Parlamentul îl va ajuta în acest sens".

sursă foto: Liviu Adăscăliţei/MediafaxSubiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
GHEORGHE
30 Jan 07:42
Deveni si varanul expert in politici monetare si valutare !!!? Daca ceva roade RO pe interior atunci este vorba de mentalitatea ''multidisciplinara'' a romanului care le stie pe toate, intotdeauna, el poate fi scriitor, bucatar, doctor, fotbalist, manelist, ... Rar vezi un roman cu creier si bun simt care sa zica sa te duci la meserias dar si mai rar sa gasesti un meserias printre romani !
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?