Dan Vasile Mihale: De ce a renunțat Dragnea la Ilan Laufer. Ce jocuri a făcut acesta

21 Noiembrie 2018
SURSE: Ilan Laufer, vicepremier în Guvernul Dăncilă

PSD nu renunță la Lia Olguța Vasilescu, dar se debarasează de Ilan Laufer. După ce Iohannis a refuzat numirea celor doi la Transporturi, respectiv Dezvoltare, social-democrații s-au regrupat și au votat, în şedinţa de marţi, ca Lia Olguţa Vasilescu să fie propusă pentru Ministerul Dezvoltării, iar Mircea Drăghici pentru portofoliul Transporturilor. De ce nu Laufer la Transporturi? Pentru că Laufer a fost doar un iepure, iar Dragnea a anticipat mișcarea lui Iohannis.

În loc să se supere pe propriul partid, care nu l-a inclus în rocada Transporturi-Dezvoltare, Ilan Laufer a preferat să se victimizeze și să îl acuze pe  Iohannis de antisemitism. Dacă PSD ar fi mers, din nou, cu propunerea Laufer la Transporturi și Lia Olguța Vasilescu la Dezvoltare, președintele nu ar fi putut, potrivit unor specialiști în drept constituțional, să refuze la nesfârșit  numirea celor doi, ci doar să invoce că posturile nu sunt vacante pentru că el nu a semnat decretele. În această situație ar fi fost sesizată Curtea Constituțională, pentru un nou conflict instituțional, iar lucrurile se tranșau altfel. Se pare însă că Laufer a fost doar un iepure, care a avea un alt rol: să redeschidă, din nou, frontul anti-german.

Discursul său se înscrie în cheia deja cunoscută folosită de aparatul de propagandă al PSD care îl acuză pe Iohannis că face partida germană. Aceleași apropo-uri mizerabile că președintele, etnic german, ''are o legătură dubioasă din toate punctele de vedere cu FDGR, moştenitoarea unei organizaţii naziste, scoase în afara legii conform Tratatului de la Paris de după al Doilea Război Mondial”.

Laufer și-a jucat bine rolul. A anunțat că depune plângere împotriva lui Iohannis la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) și l-a acuzat pe Iohannis că boicotează, constant, relațiile cu Israelul. A venit și cu câteva exemple, printre care și controversata inițiativă a PSD de a muta ambasada României din Israel la Ierusalim. De fapt, aici e baiul. PSD nu acceptă mesajul UE privind această problemă: să găsim o abordare comună față de inițiativa premierului Benjamin Netanyahu.

Gurile rele spun că discursul lui Ilan laufer ar fi fost scris de fostul peremist Codrin Ștefănescu. Acesta chiar a și ieșit în spațiul public și a aplaudat discursul lui Laufer. Întrebat cum de prima oară Klaus Iohannis l-a acceptat pe Ilan Laufer ca ministru pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, în Guvernul Tudose, iar acum l-a refuzat, secretarul general interimar al PSD, Codrin Ștefănescu, a spus că în acea perioadă nu exista subiectul mutării ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim. Previzibil...Discursul lui Ilan Laufer este însă desființat de intelectualii evrei din România. ”Laufer și cei ce stau în spatele lui sunt iresponsabili! Nu numai că declarațiile lui Laufer nu sunt argumentate, dar ele pot provoca o consolidare a antisemitismului. Aș zice că fostul ministru face jocul unor forțe antisemite”, a scris, potrivit G4Media.ro, profesorul Liviu Rotman de SNSPA.

Și profesorul Andrei Oișteanu de la Universitatea București a reacționat dur. ”Folosirea politică a ecuatiei 'toți nemții (inclusiv Angela Merkel, Klaus Iohannis etc.) sunt naziști' și toți evreii (inclusiv Ilan Laufer) sunt victime ale antisemitismului” este periculoasă și iresponsabilă. Mai ales când vine (cum aud pe surse) din grota cu damf PRM-ist pe nume Codrin Ștefănescu. Partid populist, ultranaționalist și xenofob, PSDragnea nu are nicio jenă, nicio măsură”, a scris acesta pe Facebook.

Vezi și Blogul lui Mihale

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
ioan
21 Nov 10:04
In sfarsit dupa o zi si ceva l-ati lasat pe acel DERBEDEU sa se autovictimizeze si sa-l acuze de toate relele pe Presedintele Johannis al Romaniei, ales de milioane de romani de toate etniile, vine acest neica nimeni "stalp de cafenea " cum a zis un clasic sau :chipul de oaie creata " alt clasic si isi varsa laturile pe toate posturile de TV si toate ziarele dati si alte puncte de vedere car-l desfiinteaza pe pozatul din revistele pentru femei. Il redati pe derbedeu si apoi cand comentati pe TV sau media faceti comentarii in care reluati in extenso ce a zis derbedeul si la sfarsit cateva cuvinte care zic ca nu e chiar asa ?? Asta nu se chiama manipulare bolsevica, ?? Ati devenit si voi o falanga a noilor bolsevici ??? Sa cautam in revista Romania Mare ziceri ale colegei lui de partid despre etnia lui ??? Sau sa cautam ce se scria despre oamenii politici din etnia lui, comunisti bolsevici scoliti la moscova si care au venit sa implementeze politica cominternista in Romania ?? si au distrus intelectualitatea romaneasca ?? Idiotul a dat cu batul intr-un musuroi pe care toata lumea civilizata a incercat sa-l faca sa dispara si vine un neica nimeni cu muschi si fara creer sa-l reinvie ??
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?