Dan Barna: "Prin numirea lui Gîrbovan PSD va relua eforturile de a-şi subordona Justiţia"

23 August 2019

Președintele USR îi cere lui Klaus Iohannis să nu accepte numirea Danei Gîrbovan în funcția de ministru al Justiției, pentru că, în opinia sa, această decizie reprezintă "un semnal extrem de îngrijorător că PSD va relua eforturile de a-şi subordona Justiţia".

Preşedintele USR, Dan Barna, afirmă că desemnarea de către PSD a Danei Gîrbovan în Guvern reprezintă "un semnal extrem de îngrijorător că PSD va relua eforturile de a-şi subordona Justiţia".

"Îi cer preşedintelui Iohannis să nu accepte această numire şi să folosească toate pârghiile pe care funcţia prezidenţială i le oferă pentru a se asigura că PSD nu va reuşi să-şi subordoneze Justiţia", scrie Barna pe Facebook.

Liderul USR afirmă că, în şedinţa de vineri, PSD şi-a desemnat "miniştrii cu numerele 72, 73 şi 74", precizând că social-democraţii au ajuns la 74 de miniştri în trei ani.

"Au ajuns la 74 de miniştri de trei ani. Dintre cei trei, doamna Gîrbovan, propunerea pentru Justiţie, iese în evidenţă. A fost unul dintre cei mai vocali susţinători ai 'reformei' iniţiate de Dragnea şi Iordache în Justiţie, în favoarea penalilor din politică", susţine Dan Barna. Cu ce ar vrea Gîrbovan să înceapă la minister?

”Am fost contactata de doamna premier Viorica Dancila cu propunerea de a prelua Ministerul Justitiei, mai ales pentru a actiona, in limitele competentei, in vederea combaterii criminalitatii organizate si a traficului de persoane.

Am acceptat de principiu propunerea, cu conditia de a-mi fi asigurata independenta deplina in exercitarea mandatului si, de asemenea, ca Presedintele Klaus Iohannis sa fie de acord de principiu. Am solicitat acest lucru pentru ca nu doresc ca ministerul sa devina subiect de dispute politice si electorale intre palate, ci discutiile publice sa fie pe gasirea de solutii pentru problemele din justitie.

Pe langa problema traficului de persoane si a criminalitatii, justitia are probleme recurente ce nu au fost solutionate, cum sunt cele legate de resursele umane si infrastructura sau de supraaglomerarea instantelor si parchetelor, probleme de prea mult timp neglijate.

 Sunt deschisa sa colaborez, in ipoteza in care Presedintele e de acord cu numirea, atat cu toti factorii decizionali, cat si cu toti cei interesati, pentru a avea o justitie independenta, eficienta si respectata in Romania, astfel incat cetateanul sa vada ca drepturile si libertatile sale sunt respectate si protejate”, e mesajul Danei Gârbovan.

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Un partid la guvernare nu conduce oile la transhumașă,bre ,ci chiar politica penală !
24 Aug 05:47
Poate ajunge ministru dna Gârbovan și introduce in cp infracțiunea de huliganism politic,prin care sa fie pedepsite minciunile,violența verbală si scrisă ,atacul fizic la personalități în scopul de a le compromite politic.Apoi ,ce zice doamna ,inteleg că intervenția in justiție o făceau serviciil/la idemnul ciu,a CIA sau de la noi ?,ca nimeni n-a acuzat PSD ca a decis arestarea dlui Dtagnea pentru fapte inventate.Si mai e o chestiune,domnilor blogisti ,drepturile omului nu se opresc la demnitari.Cât priveste independența ministrului de justiție față de politică e un bluf,poporul alege parlamentul ,care face politica penală,inclusiv decide gratierea si amnistia,fără ură și incrâncenare.Ministrul justiției nu are căderea sa dea aprecieri politice deciziilor parlamentului,el trebuie să vegheze la respecatrea legii si suveranității poporului , chiar față de atacurile stranii ale UE ca contiuarea războiului rece.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?