Dan Barna, președintele USR, o invită pe Kovesi să se înscrie în partid: Am avut un schimb de mesaje

10 Iulie 2018

Dan Barna, președintele USR, a lansat o invitație către Laura Codruța Kovesi de a se înscrie în USR. Acesta a spus că a avut un schimb de mesaje cu Kovesi, iar Kovesi i-a răspuns că se va retrage o perioadă, pentru că nu a avut concediu timp de 5 ani, dar vor vorbi după. 

”A fost un schimb de mesaje în care i-am transmis că se bucură in continuare de încrederea şi de sprijinul nostru. I-am spus de asemenea că USR are uşile deschise pentru domnia sa in măsura în care va considera necesar să intre în politică şi i-am spus asta pentru că Laura Codruţa Kovesi este un simbol al luptei anticorupţie USR este angrenat la propriu cu toate resursele în această luptă de susţinere a statului de drept şi, în măsura in care doamna Kovesi va dori să intre în politică, considerăm că ar putea să fie un membru foarte valoros al partidului nostru şi ar putea să aducă acea parte de Românie decentă, să avem un stat in care un condamnat penal care fură bani de la copii şi îşi plăteşte oamenii de la partid nu conduce statul”, a spus Barna. 

”Am primit un mesaj de mulţumire în care a apreciat cumva suportul nostru şi a spus că pentru perioada următoare se va retrage puţin, neavând concediu de 5 ani, după care vom putea să stăm de vorbă în perioada următoare. I-am spus că respectăm anunţul şi decizia de a rămâne procuror în perioada următoare şi orice decizie privind implicarea politică şi paşii următori aparţin exclusiv doamnei Kovesi. Nu se pune problema de refuz în acest moment pentru că oferta mea a fost aceea de a-i spune că uşile USR sunt deschise şi de a o invita în partidul nostru”, a declarat acesta.

Barna a mai dat de înțeles că USR ar putea să o susțină pentru prezidențiale pe Kovesi:

USR este un partid pe bune democratic şi orice membru care îşi doreşte să candideze pentru o poziţie, poate să facă lucru ăsta. Dacă partidul o va susţine, şi doamna Kovesi ca şi oricine altcineva poate să fie un candidat al partidului nostru. Ar putea să fie o opţiune pentru România, pentru că dna Kovesi a dovedit în toată această perioadă că există posiblitatea ca un om să lupte în mod real pentru justiţie şi, da, achitările tocmai arată acest lucru - că justiţia funcţionează şi că nu am venit încă un stat de Dragnea, în care instituţiile sunt cabinetul său de avocatură personal sau din perioada evului mediu pentru că, după codul administrativ aprobat aseară practic ceea ce se întâmplă este că instituţiile locale devin adevărate feude în care primarii sunt micii boiernaşi locali.

Nu suntem la acest tip de decizi, am anunţat -USR va avea un candidat propriu, care va fi acesta, vom vedea n perioada următoare, avem o colaborare foarte bună cu colegii de la Romania 100 Dacian Cioloş şi lucrăm activ şi asumat în a crea o alternativ consistenţtă şi valoroasă pentur Romnia care să funcţioneze. În momentul de faţă miza pentru România nu sunt alegerile prezidenţiale, miza pentru România este "fără penali în funcţii publice".

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Mihai S
10 Jul 16:18
USR este singurul partid din Parlamentul Romaniei care merita aprecieri. Oameni cinstiti, onesti, bine educati, civilizati, competenti, care ar putea scoate Romania din mocirla. Alegeti romani cu mintea daca vreti sa aveti un viitor. Cum va puteti astepta la bunastare cind incredintati tara pe mina hotilor imorali. Iesiti in strada cu totii si aruncati la groapa de gunoi pe Dragnea si vulpoiul de Tariceanu cu acolitii lor. Nu va lasati dusi in eroare de Todorel cu toate diplomele lui cu care-i place sa se laude pentru ca e un individ imoral, lipsit de demnitate si coloana vertebrala. Petru numele lui Dumnezeu treziti-va odata, nu stati nepasatori fata de viitorul copiilor vostri.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?