Dan Barna despre completul de 5 judecători:"Este afectată stabilitatea sistemului legislativ"

7 Noiembrie 2018
Dan Barna, la "Jocuri de Putere"
Dan Barna, la "Jocuri de Putere"
FOTO: Realitatea TV

Liderul USR a declarat că efectele pot fi unele foarte mari pentru procese şi stabilitatea sistemului legislativ din România, pentru că nu se întâmplă ca efect direct doar faptul că procesul lui Liviu Dragnea se va relua.

Preşedintele Uniunii Salvaţi România, Dan Barna, a afirmat, miercuri, că decizia CCR privind existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între Parlament şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pe tema constituirii completurilor de cinci judecători poate avea efecte foarte mari pentru stabilitatea sistemului legislativ, însă a adăugat că trebuie aşteptată motivarea Curţii Constituţionale.

"Trebuie să aşteptăm şi motivarea Curţii pentru a vedea care a fost conflictul pe care Curtea l-a avut în considerare. Efectele pot fi unele foarte mari pentru procese şi stabilitatea sistemului legislativ din România, pentru că nu se întâmplă ca efect direct doar faptul că procesul lui Liviu Dragnea se va relua - asta fiind o consecinţă evidentă şi e important să ne întrebăm câţi oameni au posibilitatea să îşi schimbe judecătorii atunci când doresc, cum tocmai se întâmplă domnului Dragnea. Dar, dacă mergem pe o interpretare literală a deciziei, de asta spuneam că e important să vedem motivarea, pare că pentru toate procesele din ultima perioadă judecate de ICCJ apare o nouă cale de revizuire, ceea ce este un lucru foarte grav", a declarat Barna, pentru Agerpres.El a atras atenţia asupra faptului că Parlamentul, în momentul în care a modificat Legea 304/2004, nu a introdus şi dispoziţii tranzitorii.

"Oricum, de la 1 ianuarie s-ar fi intrat pe noua prevedere legislativă care vizează tragere la sorţi pentru toţi cei cinci judecători. De acum încolo e foarte important de văzut care vor fi efectele - la fel ca şi în Ordonanţa 92 a lui Turodel Toader - pentru procesele care sunt în momentul de faţă în curs sau pentru cele care au fost judecate în ultima perioadă, pentru că acolo această modificare poate să aibă un efect devastator, în sensul că, pur şi simplu, se mai inventează extra-lege o cale de revizuire. Cel puţin aşa arată, de aceea spun că sunt curios să văd şi motivarea pe care Curtea Constituţională o va prezenta, dar, dincolo de asta, nu putem decât să constatăm că Liviu Dragnea tocmai şi-a găsit un mecanism prin care îşi va schimba judecătorii din dosar. (...) Impactul e unul major pe sistem, nu e doar beneficiarul evident din aceste zile, care e Liviu Dragnea", a explicat Barna.Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Gaga
08 Nov 07:57
Daca erai tu in aceasta situatie ?
Răspunde
0 0
sosos
07 Nov 19:15
Din pacate s-a terminat, Dane. Nu-ti mai da Soros niciun banut ...
Răspunde
0 0
Gheorghe
08 Nov 06:45
2 Nu soros aduce straini in tara ! Va dura ceva pina vei simti efectele ....
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?