Dacian Cioloş: Companiile de stat au fost lăsate în derivă

11 Februarie 2016
Companii de stat
Companii de stat

Premierul Dacian Cioloş a declarat, joi, că, din păcate, companiile la care statul este acţionar au fost lăsate în derivă, fără o viziune.

Dacian Cioloș a declarat că în Adunările Generale ale Acţionarilor şi Consiliile de Administraţie ale acestor companii statul trebuie să aibă o reprezentare profesionistă, nu doar să fie desemnaţi "nişte oameni ca să aibă în plus la salariu".

Cioloş a precizat, după întâlnirea de la Ministerul Economiei, că i-a cerut vicepremierului Costin Borc să vină "cu ambiţii clar definite" de aplicare a ordonanţei privind guvernarea corporativă la aceste companii cu capital de stat.

"Din păcate, aceste companii au fost lăsate în derivă, fără o viziune bine stabilită asupra a ceea ce se poate pune în valoare din această resursă naţională. S-a început un proces de privatizare sau de deschidere a capitalului unora din aceste companii spre privat, dar partea de participaţiune a statului a rămas în derivă, fără să se definească obiective clare, ce se vrea de la aceste companii şi cum se pot integra în dezvoltarea economică a României", a mai spus premierul, citat de Agerpres.

Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?