Dacian Cioloș critică reacția forțelor de ordine la protest. "S-a mers prea departe"

11 August 2018

Miting diaspora. Fostul premier Dacian Cioloș critică reacția disproporționată a jandarmeriei la protestul diasporei de vineri, spunând că s-a creat "un precedent extrem de periculos pentru democrația românească".

Miting diaspora. Dacian Cioloș pune că nNu există justificare pentru a interveni cu gaze lacrimogene împotriva femeilor, copiilor, unor oameni aflați în scaune cu rotile.

Miting diaspora. Cei care au responsabilitatea de a proteja oamenii pașnici, liniștea și ordinea publică, au pus în pericol viața semenilor, spune Cioloș: "Toți cei care au dat ordin trebuie să plătească pentru excesul de putere și această intervenție disproporționată"

Miting diaspora.  "Un om cu mintea normală și cu un minim respect față de semeni nu poate să nu fie în seara asta în fața evidenței că s-a mers prea departe.

Reacția forțelor de ordine - dar și a celor care le-au dat ordinele de evacuare a unei manifestații pașnice - este un precedent extrem de periculos pentru democrația românească.Nu există justificare pentru a interveni cu gaze lacrimogene împotriva femeilor, copiilor, unor oameni aflați în scaune cu rotile. Articolul 36 din Legea 550/2004 de organizare a jandarmeriei interzice o astfel de intervenție.

Cei care au responsabilitatea de a proteja oamenii pașnici, liniștea și ordinea publică, au pus în pericol viața semenilor. Toți cei care au dat ordin trebuie să plătească pentru excesul de putere și această intervenție disproporționată", a scris Cioloș pe pagina de Facebook după mieul nopții de vineri.Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Posteuca Mariana
11 Aug 08:48
Am crezut ca ne-am întors in1989!Ura și disperarea cu care ne-au atacat arată cât de puțin importanți suntem noi ,cei83% din poporul roman care nu i-am votat.La spitalele de copii sunt victime copii?
Răspunde
0 0
dacu stefan
11 Aug 07:59
de ce nu da ti imagini cu femeia jandarm . Ea nu e romanca
Răspunde
0 0
Mihai S
11 Aug 08:48
2 Au dat imagini si cu ea. Dar in ce moment se intimpla asta?
Chiar daca vrei sa-i acuzi pe protestatari trebuie sa recunosti ca s-a ajuns acolo dupa ce fortele jandarmeriei au actionat violent. Ce te astepti?
Probabil si tu esti un nenorocit de comunist care incearca sa apere dictatura
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?