Cutremur în justiție: Jumătate dintre magistrații români au avut dosar la DNA

24 August 2018

Informație bombă furnizată de Inspecția Judiciară: 3.420 de judecători și procurori au avut dosar la DNA în ultimii patru ani, ceea ce reprezintă jumătate din numărul total al magistraților români.

Inspecția Judiciară a dat publicității datele primite de la DNA cu privire la numărul judecătorilor și procurorilor care se regăsesc în cauzele deschise la Parchetul anticorupție.

Astfel, în perioada 1 ianuarie 2014 - 30 iulie 2018, Direcţia Naţională Anticorupţie a soluţionat 1965 de cauze privind 3420 de magistraţi (2193 judecători şi 1227 procurori).

Practic, aproximativ jumătate dintre magistrații români se regăsesc sub o formă sau alta în dosarele DNA.

"În cursul zilei, Direcţia Naţională Anticorupţie a transmis datele solicitate de Inspecţia Judiciară pentru realizarea acestui control tematic.Având în vedere interesul manifestat de societate cât şi la nivelul autorităţii judecătoreşti faţă de tematica acestui control, precum şi dezbaterile din spaţiul public referitoare la numărul cauzelor vizate de verificările aflate în curs de desfăşurare, pentru o corectă informare facem următoarele precizări:

- în perioada 1 ianuarie 2014 - 30 iulie 2018, Direcţia Naţională Anticorupţie a soluţionat 1965 de cauze privind 3420 de magistraţi (2193 judecători şi 1227 procurori);

- la 30 iulie 2018, se aflau în curs de soluţionare la Direcţia Naţională Anticorupţie 415 cauze vizând în total 474 de judecători şi 346 de procurori.

Pe baza datelor existente, Inspecţia Judiciară va efectua verificări directe pentru lămurirea aspectelor vizate de tematica controlului", se spune în comunicatul Inspecției Judiciare.

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Henkel
24 Aug 18:32
Asta este justitie? Este cancerul societatii Romanesti,o casta mafiota de fosti securisti,fosti militieni,drogati,etc...Protectorii mafiei PSD,ALDE,UDMR...
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?