Custodele Coroanei, mesaj impresionant: Am făcut legământ să continui munca tatălui meu

24 Decembrie 2018
Custodele Coroanei, mesaj impresionant: Am făcut legământ să continui munca tatălui meu
Custodele Coroanei, mesaj impresionant: Am făcut legământ să continui munca tatălui meu

Custodele Coroanei Române, Margareta, a transmis luni un mesaj tuturor românilor, cu ocazia Crăciunului.

Mesajul de Crăciun al Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei române:

A trecut un an de doliu pentru familia și pentru țara noastră. După Regina Ana, Regele Mihai a plecat la cele veșnice, lăsând tristețe și un mare gol în sufletele noastre. Dar părinții mei au trăit fiecare zi a vieții lor convinși că pentru țara noastră există un „mâine”.

Mama mea spunea adesea: „Mâine este o nouă zi”! Asemenea ei, aș dori să vă transmit câteva gânduri, înainte de a începe un an nou.

La cumpăna dintre ani, avem ocazia să contemplăm trecutul, la un secol de la Marea Unire și de la încheierea Primului Război Mondial. În același timp, avem datoria de a privi cu limpezime spre anul care vine, când, pentru prima oară în istorie, România va avea președinția Consiliului Uniunii Europene.Centenarul Marii Uniri a fost cea mai mare sărbătoare a întregului an. Dar Primul Război Mondial a fost o sângeroasă tragedie și România Mare a fost obținută cu un imens sacrificiu uman. De aceea, suntem uniți în sărbătoarea noastră fără triumfalism, dar cu mândrie națională.

Centenarul sfârșitului Marelui Război este și un moment de comuniune în Europa. Comemorăm sacrificiul poporului nostru, dar onorăm și memoria tuturor soldaților din alte țări, atât dușmani, cât și aliați, care au luptat pe pământ românesc acum un secol. Ne rugăm pentru sufletele lor și ne alăturăm restului continentului, spunând: nicio problemă europeană nu va mai fi vreodată rezolvată prin violență.

După căderea comunismului, în decembrie 1989, tatăl meu a militat pentru integrarea României în NATO și în Uniunea Europeană, iar efortul lui s-a bazat pe înțelegerea lecției de istorie din secolul trecut. Europa întreagă și liberă nu este un slogan politic, ci un element esențial în protejarea păcii noastre.

România va prelua președinția Consiliului Uniunii Europene la 1 ianuarie 2019. România va fi capabilă să încheie președinția cu succes, oricât de dificil ar fi acest lucru. Sunt sigură că angajamentul nostru față de Uniunea Europeană rămâne constant și solid.

Oriunde mă aflu, în localitățile țării și în Republica Moldova, sunt mișcată de bunăvoința exprimată pentru Familia Regală, dar și de deschiderea față de Instituția Coroanei, față de capacitatea ei de a inspira și de a încuraja oamenii la fapte bune.

Am făcut legământ să continui munca tatălui meu, pentru prosperitatea și stabilitatea României, pentru a consolida poziția ei internațională. Toate acestea reprezintă o datorie care nu se încheie niciodată.

Din adâncul inimii doresc tuturor românilor din țară, din Republica Moldova și din toate colțurile lumii mulți ani fericiți, cu sănătate și pace sufletească!

Așa să ne ajute Dumnezeu!

Margareta

Castelul Săvârșin, 24 decembrie 2018

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?