Curtea de Apel Bucureşti judecă, joi, recursul împotriva arestării lui Covei şi a altor 13 persoane

22 Septembrie 2009
Foto: NewsIn
Foto: NewsIn
Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti vor judeca, joi, 24 septembrie, recursul declarat de Iustin Covei, fiul unui magistrat craiovean, şi celelalte 13 persoane arestate săptămâna trecută de Tribunalul Bucureşti în cazul cardurilor clonate.

Tribunalul Bucureşti a decis vineri, 18 septembrie, să-i aresteze preventiv pentru 29 de zile pe Ionel Călin, Jean Mihăilă, Francisc Dancă, Dan Mihail Bârcă, Birivan Nicolae, Petrel Hălănei, Sorin Buruiană, Sergiu Dumitriu, Andrei Sandu, Alin Şoşa, Ionel Trîncă, Tudor Rada, Eman Vătămăniţă şi Iustin Covei, fiul unui judecător de la Curtea de Apel Craiova. Cei 14 sunt acuzaţi de infracţiuni de clonare a cardurilor bancare. Decizia Tribunalului a fost atacată cu recurs.

Iustin Covei, fiul unui judecător craiovean, şi celelalte 13 persoane cercetate de DIICOT în cazul clonării de carduri nu regretă faptele şi nu acceptă ideea că au încălcat legea, se arată în motivarea deciziei Tribunalului Bucureşti de arestare preventivă.

Potrivit motivării deciziei de vineri, 18 septembrie, a Tribunalului Bucureşti, în urma căreia au fost arestate preventiv 14 persoane implicate în infracţiuni de clonare a cardurilor, lăsarea în libertate a inculpaţilor "prezintă pericol concret pentru ordinea publică".

Astfel, pentru a asigura buna desfăşurare a urmării penale, "din cadrul căreia lipsesc mai multe persoane, despre care se poate presupune rezonabil că au acţionat împreună cu inculpaţii", şi având în vedere şi pericolul social al infracţiunilor pentru care sunt cercetaţi cei 14, Tribunalul a considerat că măsura obligării de a nu părăsi ţara sau localitatea nu este suficientă.Subiecte pe aceeași temăSursă: NewsIn

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?