CURS BNR. Undă de șoc pe piața valutară după decizia luată de BCE

11 Martie 2016
Decizia BCE
Decizia BCE

CURS BNR. Undă de șoc în piața valutară după ce Banca Centrală Europeană (BCE) a anunțat noi măsuri spectaculoase de susținere a economiei europene.

CURS BNR. Dolarul scade masiv în fața leului, ajungând la cotația de 4,0216  lei, față de valoarea de 4,06 lei de joi.


Dolarul se află la minimulu ultimelor 5 luni
, un curs mai mic fiind înregistrat în 28 octombrie 2015, de 4,0071 lei/dolar.

CURS BNR. Moneda euro s-a apreciat ușor în fața leului, urcând la valoarea de 4,4624 lei. BNR a anunțat un curs aproape staționar și pentru francul elvețian, la cotația de 4,0715 lei/franc.

CURS BNR. Joi seara, euro a pierdut teren în faţa leului şi s-a depreciat masiv şi în faţa dolarului american. Cursul de schimb leu-dolar a făcut un salt spectaculos, joi, la 4,11 lei pe interbancar după deciziile luate de Banca Centrală Europeană (BCE).CURS BNR. Aprecierea dolarului american a fost dată de faptul că euro pierde teren în faţa monedei americane pe fondul măsurilor de relaxare monetară anunţate de BCE.

CURS BNR. Euro a scăzut după decizia BCE de la 1,1 dolari la 1,08 dolari pe interbancar.

Pentru a stimula economia zonei euro, Banca Centrală Europeană (BCE) a decis, joi, să reducă dobânda de politică monetară la nivelul zero şi în paralel a majorat achiziţiile lunare de obligaţiuni, de la 60 până până la 80 miliarde de euro.

Reducerea dobânzii de bază a luat prin surprindere pieţele financiare, având în vedre că este vorba de un nou minim istoric.Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?