Cum văd managerii evoluția economică în perioada iulie-septembrie

28 Iulie 2014Managerii companiilor estimează pentru perioada iulie - septembrie creştere în comerţul cu amănuntul şi un avans moderat în industria prelucrătoare, construcţii şi servicii, în raport cu cele trei luni anterioare, conform indicatorului sold conjunctural al INS, informează Mediafax.

În cadrul anchetei de conjunctură din luna iulie, managerii din industria prelucrătoare preconizează pentru următoarele trei luni o creştere moderată a volumului producţiei (sold conjunctural +7%) şi o relativă stabilitate a preţurilor (sold conjunctural +3%) şi a numărului de angajaţi (sold conjunctural -1% pe total), se arată într-un comunicat al Institutului Naţional de Statistică (INS).

În ceea ce priveşte estimarea producţiei, pentru unele dintre activităţi se va înregistra tendinţă de creştere mai mare decât pe total industrie prelucrătoare şi anume: fabricarea băuturilor (sold conjunctural +36%), fabricarea produselor din tutun (sold conjunctural +25%) şi pentru activitatea din industria metalurgică (sold conjunctural +24%).Pentru activitatea de construcţii se prognozează un avans moderat al volumului producţiei (sold conjunctural +10%) în perioada iulie-septembrie şi o relativă stabilitate a numărului de salariaţi (sold conjunctural +1%) şi a stocului de contracte şi comenzi (sold conjunctural +5%) .

În ceea ce priveşte preţurile lucrărilor de construcţii, managerii preconizează o creştere moderată a acestora (sold conjunctural +6%).

În sectorul comerţ cu amănuntul, managerii au estimat pentru următoarele trei luni o tendinţă de majorare a activităţii economice (sold conjunctural +27%) şi a volumului comenzilor adresate furnizorilor de mărfuri de către unităţile comerciale (sold conjunctural +26%).

De asemenea, angajatorii prognozează creşterea moderată a numărului de salariaţi (sold conjunctural +6%), precum şi a preţurile de vânzare cu amănuntul (sold conjunctural +9%).

Cererea de servicii (cifra de afaceri) va cunoaşte creştere moderată în următoarele trei luni (sold conjunctural +8%), iar preţurile de vânzare sau de facturare ale prestaţiilor vor avea tendinţă de relativă stabilitate (sold conjunctural +1%).

Managerii din acest sector estimează însă o scădere moderată a numărului de salariaţi (sold conjunctural -6%).

Subiecte pe aceeași temăSursă: Mediafax

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?