Cum s-a văzut super-luna albastră de ieri

1 Februarie 2018
Super luna
Super luna

Spectacol astronomic impresionant în întreaga lume. O aşa-numită "triadă lunară" a fost vizibilă pe cer. A fost vorba de prima eclipsă totală de Lună, ce a coincis cu Luna albastră, adică cea de-a două Lună plină în aceeaşi lună calendaristică. Dar şi cu super-Luna, adică momentul când satelitul natural se află în cel mai apropiat punct de Terra. Oamenii din toate colţurile Globului au admirat fenomenul.

În ultima zi din luna ianuarie a avut loc un fenomen sspectaculos care nu a mai avut loc în ultimii 150 de ani: Eclipsă de super lună Albastră- Sângerie.

Eclipsa de lună de pe 31 ianuarie a fost prima dintre cele două care se vor produce în cursul anului 2018 și este specială deoarece va avea loc într-o zi în care pe cer va fi Lună Albastră. Aceasta este denumirea populară dată celei de-a doua luni pline care se produce în cursul aceleiași luni.

Eclipsa de lună de ieri nu a fost bine vizibilă în Europa, ci doar în Asia, Australia, Oceanul Pacific, Vestul Americii de Nord. În zona României a fost vizibil doar sfârşitul eclipsei, şi doar în anumite condiţii, la răsăritul Lunii.

 


Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?