Cum poate Rusia lui Putin să destabilizeze Europa

28 Martie 2018

Europa îi expulzează pe spionii-diplomați, dar rușii au alte mijloace de destabilizare. Iată concluzia comentariului pe care îl putem citi pe pagina de internet a rețelei radio franceze Europe1, citată de RFI România.

Potrivit unui raport publicat în urmă cu câteva luni, state precum Grecia, Cipru sau Malta sunt afectate în mod deosebit de tranzacțiile financiare murdare legate de Kremlin. Trei dintre agențiile bancare și de brokeraj din Europa au fost recent avertizate cu privire la aceste aspecte. În Ungaria sau Austria, rapoartele de informații indică faptul că agenții ruși au stabilit de mult canalele de recrutare pentru tineri entuziaști ai sporturilor de contact pentru a acționa ca agresori sau oameni de legătură pentru operațiuni speciale și de destabilizare. În Ungaria există o legătură între agenții ruși și mișcările paramilitare naționaliste sau cluburile de paintball.

Serviciile de informații sunt, de asemenea, îngrijorate de activitatea Rusiei în Balcani. Da, pentru că, în afară de Croația și Slovenia, care sunt bine ancorate în Uniunea Europeană și în NATO, există multă instabilitate în regiune. Serviciile de informații occidentale arată clar că încercarea de lovitură de stat din Muntenegru, de anul trecut, a fost condusă de către serviciul militar rus GRU pentru a opri evoluția țării spre NATO. De asemenea, rușii sunt implicați în luptele politice din Macedonia. Și când nu este instrumentalizat naționalismul, atunci se mizează pe rasism sau islamofobie. Și nu numai pe internet, conchide Europe 1

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?