Cum poate creierul uman să prezică evenimente care urmează și să facă asta cu o precizie foarte mare

4 August 2019

Poate o să ți se pară bizar dar creierul tău are capacitatea de a prezice evenimentele care urmează să aibă loc cu o viteză uimitoare. Și fără să-ți dai seama, această superputere apare chiar și în cazul unor activități zilnice banale.

Gândește-te la următorul scenariu - te afli în trafic și ești pe cale să faci accident, dar totuși reușești cumva să-l eviți. Cum ai făcut asta? Nu cumva creierul tău a anticipat faptul că ceva grav urmează să se întâmple dacă nu reacționezi?

Fără să ne dăm seama, zilnic ne aflăm în situații care presupun să anticipăm mișcarea următoare sau să gândim în avans ceea ce urmează să se întâmple. Aceste activități pot fi destul de banale, precum prinderea unei mingi, sau importante, precum evitarea unei coliziuni cu o mașină.

Creierul tău are o superputere de care tu habar nu ai

Oamenii de știință sunt de părere că mintea umană dispune de un mecanism care îi permite să vizualizeze ce urmează într-o serie de evenimente viitoare.

Pentru a afla cât de adevărată este această ipoteză, cercetătorii de la Universitatea Radboud, din Olanda, au dezvoltat un experiment care analizează ce se va petrece în cortexul vizual al oamenilor și cum reușește creierul nostru să vadă cu două mutări înainte.În cadrul experimentului, specialiștii au analizat creierul a 29 de studenți care au fost puși să privească mișcarea unui punct alb pe un ecran, un eveniment care dura mai puțin de o secundă. După ce aceste experiment a fost repetat de 108 ori, studenții au început să își dea seama care vor fi următoarele mutări ale punctului.

Rezultatele au arătat că datorită cortexului vizual care s-a activat în timpul vizionării, participanții au reușit să-și imagineze vizual cum se continua mișcarea punctului de pe ecran.

SursaSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Ilinca
05 Aug 03:50
O știre banală, cunoscută de mult și prezentată arogant. Ce înseamnă ”creierul tău”. Românii sunt, sau erau politicoși, acum cu ajutorul mass-mediei au devenit mitocani și huligani. Politețea, spunea Aristotel, are farmec și folos. Atitudinea aceasta are un potențial de agresivitate, care cumulat cu celelalte, induc acest război al tuturor contra tuturor. Neobrăzarea și agresivitatea care nu prea aveau ce căuta în presa dinaintea anului 1989. Deloc întâmplător a dispărut cultura...Cine vrea să ne întoarcă la epoca de piatră...informațională - epoca de piatră ca obiceiuri și informațională ca spălare a creirului și înlocuirea lui cu Internetul de care omul să depindă total. Un asemenea om este prefigurat de Veorica...și ...hârtiuța ei...
Răspunde
0 0
woowww
05 Aug 01:34
wooowww...ochii omenesti pot urmari o traiectorie si anticipa continuarea traiectoriei.......wooowwww
... .a opta minune a lumii.....asta este o putere de care chiar habar n-aveam!
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?