Cum ne pregătim grădina de primăvară

11 Martie 2018

Indiferent de scopul gradinii noastre, dupa ce solul s-a dezghetat si suntem siguri ca frigul nu o sa revina, este necesar ca pamantul si plantele sa primeasca atentia ce li se cuvine. Iar aceasta nu in mod intamplator, ci tinand cont de cateva reguli simple dar esentiale pentru a avea o gradina de succes, potrivit Realitatea TV.

Niciuna dintre componentele grădinii dumneavoastră nu trebuie neglijată în ceea ce priveşte pregătirea şi îngrijirea, întrucât toate contribuie la rezultatul bun pe care îl doriţi. Aşadar, dacă la sfârşitul toamnei frunzele uscate de pe sol nu au fost curăţate, veţi face acest lucru acum. Înlăturaţi crengile uscate ale copacilor şi acelea care nu au muguri pentru a se asigura expunerea bună a crenguţelor la lumina solară şi pentru a avea un aspect frumos după înfrunzire.

Gardul viu va trebui să primească de asemenea câteva ajustări şi anume să fie eliminate crenguţele care au avut de suferit de pe urma acumulării de zăpadă.

La tundere trebuie să ţineţi cont de forma iniţială a arbustului. Pentru a asigura pătrunderea uşoară a apei la rădăcini, afânaţi solul de la baza arborilor şi împrăştiaţi fertilizatori chimici sau organici. Dacă nu aveţi încredere în fertilizatorii din comert, puteţi crea chiar dumneavoastra folosind rumegus, frunze şi alte materiale biodegradabile.

Este timpul pentru plantarea de noi arbori sau arbuşti. Pământul de la baza tufelor de trandafir ce a avut rolul să le ferească de îngheţul din iarnă va fi acum îndepărtat. Dacă tufa este prea încărcată, aceasta va fi aerisită prin îndepărtarea prin taiere a crengilor bătrâne şi a lăstarilor care au murit.  

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?