Cum identificăm produse lactate cu adevărat tradiționale

19 Martie 2019
Cum identificăm produse lactate cu adevărat tradiționale
Cum identificăm produse lactate cu adevărat tradiționale

Consumatorii sunt îmbolnăviţi pe banii lor. Plătesc brânză şi mănâncă un fel de margarină pe baza de uleiuri hidrogenate. Un fals care le aduce profit comercianţilor.

Costel Stanciu, președintele Asociației Pro Consumatori, susține că pricipalul criteriu de identificare a produselor care nu îndeplinesc cerințele de calitate specifice unui produs tradițional ar fi prețul. Iar calculele sunt simple, în condițiile în care un kg de brânză poate fi realizat din 7-8 litri de lapte, așa zisele specialități din brânză au un preț pe kilogram de 7-8 lei, ceea ce demonstrează din start falsul produsului.

Producătorii de brânzeturi tradiționale plătesc pentru un litru de lapte, în perioada de iarnă, aproximativ 1,20 de lei.Ionuţ Nica, şeful Serviciului Industrie Alimentară din cadrul MADR, susține că, în prezent, pe piața românească sunt 680 de produse tradiționale, din care 145 de lactate, iar județele cu cele mai multe produse lactate atestate ca fiind tradiționale sunt Brașov, Botoșani, Alba și Argeș, scrie antenasatelor.ro.Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?