Cum formulăm contestațiile la executarea silită în 2019

21 Decembrie 2018
Executari silite 2019
Executari silite 2019

S-a schimbat procedura de contestare a executărilor silite iar din 2019 se va urma o nouă procedura prin care cei care sunt urmăriți de către bănci, IFN-uri sau recuperatori de creanțe își vor putea face dreptate în fața instanței de judecată și vor putea solicita anularea executărilor silite prin contestația la executare, arată avocatul Adrian Cuculis.

Ce noutăți apar pe acest segment și ce trebuie să știe un debitor urmărit silit de către o bancă, un IFN, un recuperator de creanțe sau chiar dacă a împrumutat bani de la cămătari? Ce metode de apărare împotrivă executărilor silite sunt aplicabile din 2019?

Modificările constau în faptul că toți cei enumerați mai sus, vizați de executarea silită fie ea imobiliară sau mobiliară, sau cei cu probleme la restituirea ratelor ori care au ajuns deja pe "mâna" recuperatorilor, vor trebui începând cu 2019 să își modifice strategia prin care vor contesta executarea silită, arată Adrian Cuculis pe Indrumari-juridice.eu.

Care sunt diferențele între vechiul text de lege și noul text de lege modificat de legea 310/2018 vezi AICI.Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?