Cum explică cercetătorii faptul că în vise arătăm cu totul altfel decât în realitate

7 August 2019

Te-ai întrebat vreodată de ce înfățișarea ta din vise este cu totul diferită de cea pe care o vezi în oglindă? Ei bine, cercetătorii spun că e vorba despre un fel de versiune miniaturală a noastră.

Înainte de a ajunge la această concluzie, cercetătorii au realizat un studiu în cadrul căruia au încercat să modifice visele a zece participanți prin imprimarea unui punct roşu pe mâinile lor, pe care acestora li s-a cerut să se concentreze înainte de a adormi.

Astfel, cercetătorii au putut analiza legătura dintre versiunea reală a omului și cea din vis. De asemenea, aceștia s-au așteptat ca punctul roșu să apară imprimat și pe versiunea din vis a participanților, însă acest lucru nu s-a întâmplat.

De ce versiunea ta din vis nu coincide cu versiunea ta din realitate

Studiul a fost condus de cercetătoarea Judith Koppehele-Gossel, care le-a cerut participanților să-și păstreze evidența viselor. La început, li s-a dat o cerință simplă, și anume să noteze doar ceea ce îşi aminteau. După ce au procedat astfel cu 10 vise consecutive, cerința a devenit mai complexă.

Mai exact, ulterior, li s-a cerut să-și privească mâna dreaptă timp de două minute înainte de a adormi, apoi să noteze din nou ce visează, tot în cazul a 10 vise consecutive. În a treia etapă a studiului, li s-a aplicat un punct roşu pe mâna dreaptă și li s-a cerut să îl privească în fiecare seară înainte de a adormi pentru ca, evident, să povestească dacă s-a schimbat ceva în vis.Toate modalităților cercetătorilor de a face ca punctul roșu să apară în vis, au dat greș iar acest lucru nu arată decât că activitățile din timpul zilei nu ne afectează visele așa cum s-a crezut până acum.

SursaSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?