Cum a preluat Ponta controlul asupra canalelor de știri. Câte televiziuni îi sunt favorabile

8 Mai 2015

Liderul PSD pregătește atent alegerile de anul viitor. Reduceri de taxe, ajutoare sociale, „reparații” în urma „regimului Băsescu”. Și campania electorală încă nici nu a început. Să vedeți atunci! În plus, Ponta își întărește controlul asupra media. Și-a revenit după momentul de cumpănă din noiembrie 2014 și s-a întors la vechile metehne, scrie reportervirtual.ro 

Antena 3 – deținută de aliatul politic Dan Voiculescu, i-a fost, îi este și îi va fi fidelă lui Victor Ponta, chiar și cu patronul în pușcărie. Sau, mai bine zis, mai ales cu patronul în pușcărie, având în vedere dificultățile financiare care au apărut și problema sediului, care e acum la mâna guvernului… RTV»

România TV – aflată total sub controlul lui Ponta prin intermediul bunului prieten Sebastian Ghiță, este platforma de lansare a tuturor campaniilor, șopârlelor și manipulărilor gândite de „strategii” Sultănescu – Teodorescu – Palada, preluate apoi generos și de Antena 3. Cele două televiziuni amintite sunt gurile de tun prin care Ponta face agenda publică sau o schimbă pur și simplu atunci când nu-i convin realitățile. b1-tv»

B1 TV – o televiziune de știri altădată combativă la adresa Ponta & PSD a rămas acum fără dinți. Manifestă cel puțin bunăvoință – ca să folosesc un eufemism – la adresa premierului și a politicilor lui. Au mai rămas unul – doi realizatori care n-au abdicat de la principiile lor, ținuți strategic, ca în bancul ăla cu bătrânul împăiat la geam pentru a păcăli poștașul să vină să aducă pensia… realitatea»

Realitatea TV – a rămas, cum am spus mai sus, singura televiziune combativă la adresa lui Victor Ponta, chiar vehementă în ultima vreme. Este și singura televiziune cu care premierul mai are diferende, numindu-i pe jurnaliștii de acolo „insolvenți” în fiecare apariție publică. Însă tocmai aici, în insolvență, stă călcâiul lui Ahile pentru Realitatea TV. Cine poate garanta, având în vedere gravele probleme financiare cu care se confruntă, că-și va păstra linia pe termen lung, până la alegerile parlamentare de la finalul anului viitor? În plus, audiența scăzută, comparativ cu România TV și Antena 3, îi reduce mult din eficiență.Digi 24 – ultima televiziune ca audiență dintre posturile de știri nu contează, practic, în piața politică. „Joacă” neutru, echidistant, pe un model tip BBC. Nu e nici pro, nici anti-Ponta. E cumva ca apa sfințită pentru bătălia politică, nu face nici rău, nici bine…

Disproporția este evidentă: 11,32 vs 2,30 în favoarea lui Victor Ponta. Sau, mai simplu, ca la fotbal, 11-2 pentru Victor Ponta! Cu asta se confruntă opinia publică în acest moment, de aici vin majoritatea informațiilor politice pentru cea mai mare parte a populației. În timp, până la alegerile din 2016 este mai curând probabil ca această disproporție să se accentueze în favoarea lui Victor Ponta, nicidecum invers, după cum arătam mai sus.

În aceste condiții, cu o piață de media strict controlată și cu toate resursele financiare ale țării aflate la dispoziția sa, nu-i așa că scenariul pe care vi-l propuneam la începutul articolului – Victor Ponta premier și după 2016 – nu mai pare atât de SF? Mai gândiți-vă, scrie reportervirtual.ro Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

Comentariu ascuns datorită voturilor negative ale vizitatorilor. Click aici pentru vizualizare.
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?