Cum a obținut un român de la bancă credit cu dobândă zero şi fără comisioane

16 Octombrie 2015
Clauze abuzive, eliminate
Clauze abuzive, eliminate

Un bărbat din Cluj a obţinut în instanţă, după doi ani de procese, un credit pe care îl visează toţi românii cu rate la bănci: fără dobânzi şi fără comisioane.

Clientul a reclamat banca pentru clauze abuzive, iar judecătorii i-au dat dreptate. Bărbatul mai are însă de tras până să se bucure de această decizie, căci, deşi este definitivă, banca nu a pus-o în aplicare decât parţial.

După doi ani de luptă în instanţă, un bărbat din Cluj a reuşit să învingă banca de la care a luat un credit de 100.000 de franci, acum şapte ani. Clientul a reclamat banca pentru că dobânda pe care o plătea putea fi modificată "în caz de schimbări semnificative pe piaţa monetară". O prevedere contractuală extrem de neclară, au considerat judecătorii.

„Practic asta a fost problema, putea oricând să se modifice în sus foarte mult. Acum, raportat la hotărârea instanţei, nu mai există dobândă", spune Smaranda Bara, avocata clientului.

În primăvară, instanţa a decis scoaterea din contract a clauzei de dobândă, precum şi a comisioanelor abuzive. Iar recent, apelul băncii a fost respins.Clientul şi-a primit înapoi banii pe care i-a plătit drept comisioane, dar banca încă solicită plata dobânzii. Reprezentanţii băncii care a preluat contractul de credit promit clarificări, scrie digi24.ro.

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?