CU CÂT va creşte SALARIUL MINIM de la 1 ianuarie 2015

13 Octombrie 2014
Salarii mai mari cu 25%
Salarii mai mari cu 25%

Românii ar duce-o mult mai bine dacă ar fi alegeri în fiecare an - plouă cu "pomeni" de tot felul, inclusiv cu creşterea salariului minim.

Ministrul Muncii, Rovana Plumb, a anunţat luni că salariul de bază minim brut pe ţară va creşte cu 75 de lei din ianuarie 2015, ajungând la 975 de lei, Codul muncii fiind cel care prevede stabilirea anuală a salariului minim garantat în plată, potrivit Mediafax.

Potrivit Codului muncii, salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată, corespunzător programului normal de muncă, se stabileşte prin hotărâre de Guvern, după consultarea sindicatelor şi a patronatelor.

"În cazul în care programul normal de muncă este, potrivit legii, mai mic de opt ore zilnic, salariul de bază minim brut orar se calculează prin raportarea salariului de bază minim brut pe ţară la numărul mediu de ore lunar potrivit programului legal de lucru aprobat", conform prevederilor Codului muncii.

În 2014, prin hotărâre de Guvern aprobată în noiembrie 2013, salariul de bază minim brut pe ţară a fost majorat în două etape, cu câte 50 de lei.

Astfel, de la 1 ianuarie, salariul de bază minim brut a crescut de la 800 la 850 de lei, iar din iulie, acesta este de 900 de lei, pentru un program complet de lucru de 168 de ore în medie pe lună, reprezentând 5,357 de lei pe oră.

De majorarea de la 850 la 900 de lei a salariului de bază minim brut au beneficiat 966.405 salariaţi, dintre care 281.542 bugetari şi 684.863 din sectorul concurenţial. În ianuarie, salariul de bază minim brut pe ţară a crescut cu 50 de lei pentru 804.225 de salariaţi, dintre care 238.143 din sectorul bugetar şi 566.112 din sectorul concurenţial.


Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Horge Vasile
07 Dec 14:55
Prin Legea de aprobare a OUG 103/2013 indemnizaţiile primarilor si a viceprimarilor se stabilesc potrivit Legii cadru 284/2010. Plebea (adica ceilalti functionari din primarii sunt lasati de izbeliste, cu salarii de mizerie). Motivatia d-lui V.Ponta: Secretarii au salarii mai mari decat primarii. Compara aratand ca primarul din Comuna Stiuca are salar mai mic decat secretarul Municipiului Bucuresti. De ce nu compara primarul cu secretarul de la aceeasi UAT?, daca vrea sa fie correct si sa castige increderea romanilor. Culmea acum anunta ca la cadrele didactice a alocat banii necesari pentru recuperarea diminuarilor Guvernului Boc, iar de nou nici acum in ultimul ceas nu aminteste.
Asta nu compara merele cu perele ci compara elefantul cu trestia de zahar.
Răspunde
4 -1
Abu Bakr al Bagdadi
13 Oct 14:23
ESTE UNICUL ...UNICUL LUCRU REALMENTE BENEFIC INREGISTRAT DUPA ´89 ...INTELEGEREA IN CELE DIN URMA A FAPTULUI CA MARIND SISTEMATIC SALARIUL MINIM REDATI O SHANSA STATULUI SA MAI FUNCTIONEZE...
VREME DE UN SFERT DE SECOL ATI CREZUT CA VA PÚTETI IMBOGATZI VOI O MANA DE POLITICIENI DAR APASAND PE TALPA TZARII...SI OAMENII AU ZBURAT CARE INCOTRO...LASANDU-VA IN INCAPACITATE DE PLATA A SALARIILOR BUGETARILOR, A PENSIILOR SI AJUTOARELOR SOCIALE... ATI GENERAT MULTE SITUATII PENALE ALE DISPERATZILOR DE A SUPRAVIETZUI, ATI DEZUMANIZAT GENERATZII INTREGI ...FACANDU-I SA CREADA CA PAPICA E PREOCUPAREA SUPREMA A LUI HOMO SAPIENS... ATI SABOTAT CU BUNA STIINTZA CULTURA, EDUCATZIA SI SPIRITUL ONEST AL CONCURENTZEI, AL SUPUNERII DE PLACERE FATZA DE LEGI...LEGI CARE SA APERE NEVOILE OAMENILOR NU SA LE DISTRUGA SI ULTIMA SPERANTZA DE EXISTENTZA !
ASA CA IN CEASUL AL 17 LEA... MARITZI DE 2 ORI PE AN SALARIUL MINIM... VOR PROFITA TÓTZI...SECTORUL PRIVAT CARE NU VA MAI PRODUCE PE STOC...VOR GENERA MAI MARI VENITURI LA BUGET PRIN DEDUCERI DIRECTE DE TAXE SI IMPOZITE...VETI FORMA APETIT REAL PENTRU OAMENI SA MUNCEASCA SI SA TRAIASCA , SA REVINA IN TZARA LOR...CONSOLIDAND SI ADEVARATUL PATRIOTISM ASA CUM FACE FIECARE TZARA SANATOASA LA CAP DE PE PLANETA ASTA !

DAIANU, ISARESCU, STOLOJAN SI ALTZI NEIMPUSHCATZI LA VREME...SA SE ABTZINA SA NE MAI TZINA PRELEGERILE MORBIDE DESPRE: ¨INFLATZIA CE NE PASHTE DACA MARIM SALARIILE...¨ S-A VAZUT UNDE S-A AJUNS CU ASEMENEA POLITICI...APROAPE ATI DISTRUS SI BUTUCII DE SUB RROMANIA !!!
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?