CTP, reacție dură după gafa premierului de la ședința de Guvern: 'E vorba de impostura perfectă'

14 Aprilie 2018

Cristian Tudor Popescu a afirmat, la Digi24, că s-a dus cu gândul la un paragraf din romanul "Cel mai iubit dintre pământeni, al lui Marin Preda, în momentul în care a aflat de gafa făcută de premierul Viorica Dăncilă, care a pronunțat douăzeci douăzeci în loc de două mii douăzeci.

"Eu n-am văzut în direct această zicere a doamnei Dăncilă, am văzut știrea pe Digi24 și reacția mea a fost literară, pe loc, m-am dus, am scos cartea din bibliotecă și vă citesc câteva rânduri. E vorba de un deținut în mina de la Baia Sprie în anii 50: 'La intrarea în galerie, treceam prin fața unei gherete, în care stătea la căldură, în timp ce noi tremuram de frig, un gardian căruia trebuia să-i spunem ce număr suntem (fiindcă nu mai aveam nume, eram numere). Și nu știam ce îl apuca pe gardian când i se spuneau numere care treceau de o mie, de pildă 1003, cum era al meu, începea să urle, ieșea afară și se pornea să ne care la pumni în figură și lovituri cu bocancul în fluierele picioarelor înjurând cu o mare inventivitate. Am înțeles repede, însă, că individul nu știa să scrie astfel de numere, și unul dintre noi ne scăpă de furia turbată a acestui semianalfabet, pronunțând nu o mie trei, ci zece zero trei. 'Păi, așa, f...-vă mama voastră de reacționari', zise gardianul, și de atunci încetară și accesele lui de violență. Nu mi-ar fi trecut prin cap să ghicesc din ce pricină își ieșea ăsta din pepeni, dar unul dintre noi mai vechi avusese inspirația'”, a spus Cristian Tudor Popescu.

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?