CTP contraatacă: ,,Pavianul și Teleormanul'' - De ce cu pisica și meduza nu e nicio problemă?

1 Februarie 2018
CTP
CTP

Cristian Tudor Popescu a a anunțat ă intenționează să conteste în instanță sancțiunea Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, care a votat în unanimitate o hotărâre prin care Cristian jurnalistul a fost amendat contravențional cu 1.000 de lei pe motiv că a comparat-o pe Viorica Dăncilă cu un pavian cu mantie. 

„Dacă îi spuneți soției într-o zi că-i seamănă coafura cu o blană de pisică înfuriată, ați comis hărțuire. A, eu am zis că coafura dnei Dăncilă aduce cu podoaba capilară a pavianului cu mantie, care e o maimuță. Și? Care-i problema? Dacă ziceam că seamănă cu o ciupercă sau cu o meduză, mai comiteam hărțuire? De ce cu pisica, ciuperca și meduza nu e nicio problemă, dar cu maimuța este? Nu înseamnă asta discriminarea și defavorizarea maimuței în raport cu alte animale și plante?”, arată Cristian Tudor Popescu.

Jurnalistul dă mai departe definiția din dicționar a cuvântului „hărțuire”: „A necăji pe cineva cu tot felul de neplăceri, probleme, întrebări, a nu lăsa în pace; a cicăli, a pisa; a desfășura atacuri scurte și repetate asupra inamicului; a purta discuții repetate în contradictoriu cu cineva, a se lua la ceartă sau la bătaie”.

„Ce au toate astea cu ce am făcut eu? Coafura este un element de design corporal, cum sunt rujul, rimelul sau oja de pe unghiile unei doamne. Nu este un element fizic, natural, este o opțiune estetică a doamnei Dăncilă. Prin urmare, nu am comparat-o pe doamna prim-ministru cu o maimuță. În schimb, am comparat-o cu Susănica Gâdea, președinta Consiliului Culturii și Educației Socialiste și cu Maria Bobu, ministreasa Justiției ceaușiste, spunând că acestea mi se par lumini în comparație cu dânsa, ceea ce e mult mai grav decât coafura și maimuța”, mai spune el.

Citiți mai multe pe Republica.ro.Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Viorica Micu
01 Feb 17:12
Pavianul este dragut si impunator, podoaba doamnei prim ministru ar trebui aranjata diferit de cum este acum, nu o defineste. Curand am sa vad alta persoana schimbata in bine asa cum si doamna primar a capitalei este diferita de cum a aparut la inceput!
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?