Birchall, nemulțumită de Secția Specială: Concluziile nu susțin funcționarea în această formă

17 Septembrie 2019
Adina Florea, pregătită să preia șefia SS
Adina Florea, pregătită să preia șefia SS

Ministrul Justiției vorbește pentru prima dată de modificarea modului de funcționare a Secției Speciale. Ana Birchall nu spune însă care este schimbarea dorită. În paralel, pentru a cincea oară, Consiliul Superior al Magistraturii încearcă să o numească pe Adina Florea șefă a secției speciale care anchetează procurori și judecători. Florea nu a putut fi validată până acum pentru că ședințele CSM au fost boicotate de mai mulți membri ai forului, nemulțumiți de existența și activitatea secției.

Ministrul Justiţiei, Ana Birchall, a afirmat, marţi, că există două concluzii preliminare majoritare ale grupului de lucru din cadrul MJ privind Secţia pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie, care nu susţin funcţionarea SIIJ în actuala formă.

"Acum ceva vreme am constituit un grup de lucru interministerial la nivelul Ministerului Justiţiei, coordonat direct de către ministrul Justiţiei. (...) Ca şi puncte de vedere, am solicitat puncte de vedere atât de la instituţiile relevante din sistemul judiciar - toate de altfel, cât şi de la asociaţiile profesionale. Această analiză a cuprins recomandările GRECO, recomandările MCV, Comisiei de la Veneţia şi alte recomandări venite de la fiecare român care ne-a scris în această perioadă. (...) Noi terminăm această analiză, acest raport în perioada următoare, sper în maxim 2 săptămâni. Vă spun din concluziile preliminare că sunt două concluzii destul de interesante, care au majoritatea, şi niciuna nu susţine funcţionarea în această formă a acestei instituţii (Secţia pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie - n.r.). Acestea sunt concluziile preliminare", a declarat Ana Birchall la CSM.

CSM este aşteptat să valideze rezultatele concursului pentru conducerea Secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţie, la care adjunctul secţiei, Adina Florea, s-a situat pe primul loc. La şedinţele anterioare nu s-a întrunit cvorumul, informează news.ro

Şapte dintre membri Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), doi judecători şi cinci procurori, au cerut amânarea oricăror discuţii despre Secţia de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie până după publicarea rapoartelor GRECO şi Comisiei de la Veneţia, invocând faptul că se cere desfiinţarea secţiei. Aceştia au precizat anterior că în mod deliberat nu participă la şedinţele plenului.În schimb, reprezentanţii societăţii civile au transmis că această atitudine nu li se pare normală.

Adina Florea s-a clasat pe primul loc la concursul pentru şefia Secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţie, post rămas vacant după numirea lui Gheorghe Stan judecător la Curtea Constituţională, ea clasându-se pe primul loc după susţinerea proiectului referitor la exercitarea atribuţiilor funcţiei de conducere. Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Mihai
17 Sep 23:22
Vai de tara si poporul Romaniei! Cei mai ticalosi si nemernici din tara au ajuns in pozitiile cheie din justitia Romaniei. Sefa CSM este cea care instrumenteaza si dicteaza tot raul. Comunistii au fost ingeri in comparatie cu Savonea. Ea este dusmanul nr 1 al natiunii.
Răspunde
0 0
De-ai o lungim cu criza,sa lucreze Mona Lisa !
17 Sep 15:51
Doamna ministru a venit cu idei din SUA,dar nu ne spune cum e la ei,pentru ca modelul românesc nu are seamăn in lume.Cum domnule,o secție care face anchete ,pasibilă de a comite ea infracțiuni,trebuie sa cerceteze si cazurile in care păcatul CIA o impinge ?SIIM nu cerceteaza decât magistrați.Si mai mult ,ea nu este cu „istorie”,să ascundă ceva.
Răspunde
0 0
borfasi
17 Sep 12:48
psd ,aceasta gasca de infractori si interlopi nu se potolesc decat izgoniti dela putere iar populatia trebuie sa o faca deoarece acesti infractori nu renunta in a instala femei gardian si alti borfasi pentru a se razbuna pe romani.
Răspunde
0 0
borfasi
17 Sep 12:47
psd ,aceasta gasca de infractori si interlopi nu se potolesc decat izgoniti dela putere iar populatia trebuie sa o faca deoarece acesti infractori nu renunta in a instala femei gardian si alti borfasi pentru a se razbuna pe romani.
Răspunde
0 0
cotoi
17 Sep 12:47
Alooo csm nu v-ati trezit la realitate nici in al 12 - lea ceas , ce validare , punetio la concurs , examene , nu asa ca este ea FRUMOASA ....
Răspunde
0 0
Ciuma rosie blestemata
17 Sep 08:58
... orice functie trebuie asigurata prin CONCURS !!! Nu ''interviuri'' aranjate de taticul beshedist !
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?