CSM atacă ordonanța care permite PSD, prin Inspecția Judiciară, să controleze magistrații

10 Septembrie 2018
CSM
CSM

CSM atacă ordonața care permite PSD, prin Inspecția Judiciară, să controleze magistrații. Șapte membri ai Consiliului Superior al Magistraturii au trimis o scrisoare Avocatului Poporului în care îi solicită acestuia să sesizeze Curtea Constituţională cu privire la ordonanţa de urgenţă care reglementează conducerea interimară a Inspecţiei Judiciare.

Aceștia onsideră că există riscul ca ordonanţa să fie declarată neconstituţională "cu consecinţa compromiterii unor anchete disciplinare vizând magistraţi sau a altor tipuri de verificări şi controale ce ţin de competenţa Inspecţiei Judiciare".

Guvernul a adoptat o ordonanţă de urgenţă privind completarea art. 67 din Legea nr. 317/2004 privind CSM, pentru asigurarea interimatului conducerii Inspecţiei Judiciare. Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Constitutia nu interzice controlul,judecatori dv,ci exclude abuzul functionarilor !
10 Sep 16:00
Am dat sa citesc stirea din titlu,care spune o enormitate la patrat ca PSD se sprijina pe Inspectia Judiciară sa controleze infailibilii.În primul rând cred ca Inspectia judiciară ar trebui sa reactioneaze si sa ceara eliberarea din functii a judecatorilor din CSM care au o gandire nu anacronică,ci deadreptul stupida.Deigur,domnul Avocat al Poporului nu-si pune mintea cu aceia care s-au cocotat pe varful justitiei si isi bate joc de ea.Ce om,institutie sau functionar este in afara controlului ?Draghici,când era la securitate sustinea ca securitatea nu poate fi controlata de partid,,Ce, nu avem in interior membrii de partid ”?suținea tortionarul.Acola am ajuns ?
Răspunde
0 0
Nicolas
10 Sep 15:57
va invititi cu totii ca oule intr-o caldare: mislaiti, minjiti si unsi unii pe altii numai ca sa amagiti poporul ca faceti ceva dar in realitate: TOTI O APA SI-UN PAMINT- HOTI-PENALI-TRADATORI. RUSINE...
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?